13 неща, които мъжът трябва да направи вкъщи, преди да покани жена

Винаги трябва да се грижите за чистотата в дома си, но в такива случаи е необходимо да сте особено внимателни

24
прочитания
От
JILO.BG

Преди мъжът да покани новата си приятелка (защо не и настоящата – б. а.) вкъщи, трябва да обърне сериозно внимание на някои детайли, съветват препатили представители на силния пол. Щом сте я поканили, значи искате да я впечатлите. Никоя жена не идва в къщата ви с очакването, че сте супербогат принц с огромен дворец. Вие може да сте обикновен работник на минимална заплата или студент без пукнат грош, който живее в гарсониера под наем. Колкото и да е мизерно жилището ви, то трябва да е чисто и подредено. Естествено, че винаги трябва да се грижите за дома си, но когато тази жена стъпва за пръв път у вас, е необходимо да сте особено внимателни и да не я разочаровате.

1. Купете нови пантофи

        

Един от най-сериозните проблеми в мъжките апартаменти е, че липсват дамски пантофи. Поради това, че по всяка вероятност не сте и изчистили подобаващо, по пода има два пръста прах. Никоя жена обаче не иска, връщайки се у дома, да види новите си черни чорапки, мръсни и оцветени в бяло. Дайте на гостенката си пантофи, но не такива, с които не може да се излезе дори на терасата. В дома ви винаги трябва да има чисто нови пантофи. По възможност дамски.

2. Изчистете космите от мивката

Друг сериозен проблем на жилищата, в които живеят самотни представители на мъжкия пол, са космите в мивката. Те са резултат както от сутрешното бръснене, така и от постоянно отлаганото почистване на банята. Преди приятелката ви да дойде, е достатъчно да подържите душ-слушалката над мивката.

3. Проверете настройките на дивана

Понеже сте ерген, най-вероятно в дома ви има диван, на който каните гостите си да седнат. Също толкова вероятно е това да е разтегателен диван, купен за да има къде да спят родителите ви, когато дойдат на гости от село. Освен тях обаче върху него е спала цялата ви социална среда и той е ужасно овехтял. Ако имате пари, купете нов диван (сигурно нямате – б. а.), а ако нямате, проверете настройките му. В противен случай гостенката ви може да падне с трясък още при първия си допир с него.

4. Поемете контрол върху вашата котка

Хората, които отглеждат котки, знаят, че тези животни са способни на най-неочаквани и странни действия. Преди още да разберете дали гостенката ви обича животни, гледайте да държите домашния си любимец на разстояние от нея. Някои хора не харесват котки, други ги е страх. Не забравяйте, че тази котка е вашата котка и никой не може да я обича колкото вас, но не е и длъжен. „Лудите“ движения на животното може да раздразнят жената до вас.

5. Измийте чиниите

Отървете се от този стереотип на самотно живеещите мъже, в чиито кухни няма нито една чиста чиния, лъжица и вилица. Ако смятате, че не умеете да миете прибори или отказвате да го правите, се отървете от тях. Изхвърлете ги през прозореца. Никой не се чувства приятно в подобна обстановка, даже и вие.

6. Не прекалявайте с опитите да я накарате, да се чувства като у дома си

Преди да поканят жена в апартамента си, някои мъже купуват всякакви козметични продукти, като смятат, че по този начин ще я накарат да се чувства като у дома си. Това е добра идея, но ако прекалите,  пак е проблем. Когато една жена види в жилището ви толкова много дезодоранти, парфюми, тампони и тоалетно мляко за премахване на грим, ще остане с погрешно впечатление за вас. Може да купите 1-2 подобни продукта, но не прекалявайте.

7. Почистете кухненската печка

Знаем, че е ужасно трудно, но ще е добре да почистите кухненската печка. Остържете олиото от пържените картофи, които сте яли през последните две години.

8. Сменете тоалетната четка

Пенсионирайте тоалетната четка, която използвате от 3-4 години. Наясно сме, че ще ви е трудно да се разделите с нея, но ще се наложи да я жертвате заради вашата гостенка.

9. Прикрийте пристрастеността си към алкохола

Изхвърлете всички бирени бутилки, които сте събирали с идеята след време да върнете в магазина и да вземете няколко лева за хляб. Лъскавите бутилки с уиски, които приятелят ви е донесъл от фри шопа, може да останат. Покажете, че сте качествен алкохолик.

10. Скрийте мръсните чорапи

Мръсните чорапи, които сте разхвърляли навсякъде, задължително отиват в коша за пране (какъвто най-вероятно нямате – б. а.). Всъщност този навик, който ви е предаден от поколения назад, никога няма да изчезне, но нищо.

11. Проветрете стаите

Знаем, че токът е скъп и 1/3 от заплатата ви отива за енергото, но от време на време е добре да проветрявате. Не подлагайте гостенката си на изпитание. Тя не бива да остав ас впечатление, че се намира в свинарник.

12. Сгответе

Нито един от вас не е толкова красив, мускулест и секси, но за да впечатлите една жена, не е необходимо да сте богат и да изглеждате като холивудска звезда. Тя обаче ще се очарова, ако й сготвите. Не е необходимо вечерята да е като в гурме ресторант. В краен случай направете спагети или омлет. Не поръчвайте пица за вкъщи, а накарайте гостенката да се почувства специална, като й поднесете храна, приготвена със собствените ви ръце.

13. Само хигиена не е достатъчна, трябва и акъл

Разпръснете 5-6 книги из жилището, за да не остане гостенката ви с впечатлението: „Господи, в къщата на този дивак няма и една книга!“ Ако трябва, купете три екземпляра на „Захир“ и ги разпръснете в хола, банята и спалнята, защото напоследък който не чете Пауло Коелю със следобедното си кафе, го бият.

Тагове: 

Още от Забава, Живот
.