6 модни трика да изглеждаме високи и слаби

Преливащите нюанси и едноцветните дрехи издължават женската фигура

24
прочитания
От
JILO.BG

Жените прекарват по един час седмично в мислене по въпроса „Какво да облека“, показва проучване сред 2 хиляди дами по света. Трудният избор на жените по отношение на обличането се позовава на женското желание за съвършена фигура, по-висок ръст и издължен силует. Затова на помощ идват модните експерти, които препоръчват определени модели за различните женски фигури. Дамите, които мечтаят да изглеждат по-високи и слаби, могат да се възползват от няколко визуални трика на модата.

1. Разтегливи материи

Предпочитанията към тях идват от ефекта, който те придават на тялото. Ластичните платове правят линиите на фигурата плавни и изчистени, скриват някои несъвършенства в различните части на тялото. За издължаване на фигурата се препоръчва носенето на панталони и клинове с вертикален ръб.

2. Дълги поли и панталони

Дългите поли, рокли и панталони създават визуална представа за дълги крака и изтеглят пропорциите на тялото във височина. Естествено, те не трябва да се влачат по земята в областта на подгъва, а да покриват обувката до средата на тока.

3. Преливащи нюанси и едноцветни дрехи

Преливащите тонове от по светло в горната част на тялото и по тъмно - от ханша надолу, създават вталяващ и издължаващ ефект, а едноцветните дрехи правят фигурата стройна. Блузата и панталонът или полата в едноцветна гама придават желания резултат. На мода излизат и монохромните комбинации от едноцветно облекло с леки нюанси.

4. Райе и цветни вертикални ивици

Вертикалното райе видимо издължава силуета на дамите, които искат да прикрият по-заоблените извивки на тялото си. Особено подходящо е райе в черно и бяло, както и в черно и сиво. Желателно е райето да е в тесни, а не широки линии, за да не се получи обратният ефект.

5. Модели с висока талия и тесен колан

Дрехите с висока талия са много подходящи за всякакъв вид фигура, защото придават на жената една по-издължена и изчистена форма на тялото. Пропорциите на тялото видимо се променят, тъй като най-вталената зона на дрехата се изтегля нагоре.

6. Обувки с каишка

Елегантните модели на обувки с тънки токчета и каишка на глезена придават финес и грациозност, чар и сексапил. Освен това прибавят няколко сантиметра към естествения ръст на жената. 

Тагове: 

Още от Живот
.