Хоопонопоно - тайната на лечебните думи

Думите - „Съжалявам!, Моля те, прости ми!, Обичам те!, Благодаря ти!“ вършат чудеса

24
прочитания
От
JILO.BG

Хоопонопоно е древна хавайска практика за пречистване от грешки, за възстановяване и поддържане на добри семейни отношения, за разрешаване на вътрешни и външни проблеми. Основните принципи залегнали в хоопонопоно се изразяват в повтарянето на думи, които съдържат в себе си мъдростта на Вселената. Думите имат лечебна сила и съзнателното им изговаряне привлича благословия и изцеление на душата и тялото. Всяка една от думите има свое скрито значение.

- „Прости ми“ – за това, което съм ти причинил. Понякога несъзнателно причиняваме вреда на някого, а друг път сме заслепени от силни чувства и нападаме, за да се защитим. Прости ми, означава отговорност и осъзнаване на думите и действията ни.

- „Съжалявам“ - поемам отговорност за действията си и се извинявам на човека, когото съм наранил. Това означава, че не сме безгрешни и понякога грешим. Грешката може да се поправи само, когато сме съзнателни и научим своя урок.

- „Обичам те“, “ Обичам се“ - са думи, които отварят пространство за любов и светлина. Любовта е в нас и навсякъде около нас. Да отворим сърцата си и да открием любовта първо вътре в себе си, за да я открием и в живота. Любовта отваря всички врати и пространства, тя е източник на радост, щастие и хармония.

- „Благодаря ти“ - за това, че ме има, за това че имам всичко от което се нуждая и още много пъти „благодаря“ е вълшебния път към щастие и изобилие в живота. Благодарността е отваряне, приемане и доверие във всичко, което е, тук и сега, такова, каквото е. Всеки опит да не приемем това, което ни се дава - работа, семейство, близки, ситуации е вид недоволство и неблагодарност. Те не позволяват потокът на енергията да тече към нас. 

Тагове: 

Още от Живот
.