Смехът показва какъв характер си

Хората, които се смеят шумно са позитивни натури

24
прочитания
От
JILO.BG

Смехът освен лекарство за добро настроение е и всепризната форма на общуване. Учени предполагат, че смехът може би е възникнал още преди хората да са можели да говорят. Смехът повишава имунната система, подобрява съня, а на емоционално ниво предизвиква позитивни чувства. В науката съществува специално медицинско направление „гелотология“, което се занимава с изучаването на смеха и хумора и техните психологични влияния върху човешкото тяло. Всеки човек има уникален и неповторим смях, който е присъщ за неговия характер и темперамент. По начина по който се смеем, отразяваме своя тип характер и разкриваме себе си пред другите. Ето няколко основни характеристики на смеха, които ни помагат да се опознаем по-лесно.

1. Ха-ха-ха

Смях, който звучи като „ха-ха-ха“ показва, че човекът е откровен, безгрижен, пълен със съгласие със заобикалящия го свят. Такъв смях е заразителен и отпуска напрежението между събеседниците.

2. Хи-хи-хи

 Този смях, който изостря напрегнатото състояние и се разбира като злобен кикот. Човекът с такъв тип смях е подигравателен и съмнителен в очите на другите и крие нещо. Този смях не е искрен, а е подправен с известна доза прикритост.

3. Хе-хе-хе

Смехът „хе-хе-хе“ признак за агресивен и предизвикателен тип човек. Този вид смях слага бариера между събеседниците и говори за желание на превъзходство у смеещия се. Създава се чувство на несигурност и недоброжелателност.

4. Хо-хо-хо

 Такъв тип смях означава протест и критичност у човека. Възможно е такъв смях да е израз на изненада и превъзбуда от шокиращи новини.

5. Ху-ху-ху

Смях, звучащ като „ху-ху-ху“ е сигнал за човек склонен към тревожност, паника и неувереност. Това обикновено са хора, преживели травматични събития през живота си.

Други показатели за характера на човек са мимиките и жестовете, придружаващи изблика на смях. Ако човек се смее с „цялото си тяло“, отметва глава назад, широко отваря устата си, това показва способността му да се радва на живота и да се наслаждава на всичко около себе си. Такива хора заразяват всички със смеха си и с позитивното си виждане за света. Ако събеседникът има силно изразени емоционални реакции  и силно пляска с ръце, удря шумно коленете си, то това е човек с лидерски качества и с желание винаги да са в центъра на внимание. Подтиснатият и овладян смях показва голям самоконтрол и дисциплина на човека. Такъв тип хора винаги се нуждаят от подкрепата на близките. Поставяйки си големи цели, те неуморно и упорито ги следват до край.  

Тагове: 

Още от Забава
.