Как изглежда на баба ти хвърчилото

Пусни си хвърчилото, за да не съжаляваш

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка: lexpress

Тя баба ти сигурно не е имала хвърчило, ама нейсе... Всъщност това е интересен израз да кажеш на някого, че говори глупости. Да знаеш обаче, че баба ти е била около 100 пъти поне по-умна от теб, па макар и да е била с четвърто отделение.  Просто бабето е живяла човешки живот.  Живяла е 100 пъти по-достоен живот от теб. Може една ценност да е имала, една добродетел само, ама истинска е била тая ценност. Не като днешните ти ценности.

Баба ти не е имала хвърчило, ама и ти сигурно нямаш. За сметка на това сигурно имаш лъскава кола, тунингована визия и куп удоволствия за смъртната ти душа.

Ти сигурно нямаш хвърчило, щото няма и къде да го пуснеш. Къде ще ходиш по села и по паланки, да търсиш широки полянки, че да чакаш и вятър да ти духне. Ти сигурно нямаш хвърчило, защото, ако решиш да го пуснеш да лети в някоя градска градинка, я ще се окаляш, я ще стъпиш на нещо кучешко и по конструктивно. Ти нямаш хвърчило, защото дните, в които можеш да го пуснеш се събуждаш с тежък махмурлук  или те мързи да си вдигнеш задника. Пък и няма време. Компанията вече те чака - все безценни приятели - от онези без хвърчила. Живееш в измисленият си свят. Работиш във виртуалният свят. И не знаеш как да живееш истински. Това в твоите светове го няма, то е прекалено… човешко за теб.

Така, че...на баба ти хвърчилото! Задето не иде на полянката да пуснеш хвърчилото, задето продължаваш да живееш в измисления си свят, задето си вапцаш тунингованата муцуна, задето продължаваш да не се радваш и на малките неща в живота си!

Източник: jabokzvezden

Тагове: 

Още от Живот
.