Няколко факта за Китай, които трудно се преглъщат (21 снимки)

4 милиони сготвени котенца годишно как ви звучат?

24
прочитания
От
JILO.BG

В последните години Поднебесната империя постига колосални успехи в развитието на икономиката си. Бяхме на олимпиада там, научихме се да тълкуваме характерите си според китайския зодиак, хапваме оризови спагети и пиле по пекински. Какво обаче не знаем за Китай и ще можем ли да го преглътнем?

В строя: за да държи войникът главата си право напред и високо вдигната, от яката с връхчето нагоре стърчи карфица. А си си кривнал, а те е убола.

Преди тържествени паради, които в Китай наистина са грандиозни, военната полиция тренира своите да вдигат ръка до точно определена височина, като използват за това лента, привързана за жалони.

Около 100 милиона души в Китай живеят с 1 долар на ден. Сто милиона!

И кетчупът е открит в Китай. Появил се е там под названието ke-tsiap. Прилича, какво?

Китайците не отнасят със себе си купената от колата храна в Макдоналдс - паркират, слизат от колата и влизат в ресторанта да си я изядат. 

Макар Китай да е нерелигиозна страна, в нея живеят повече от 54 милиона християни. 

В Китай екзекутират 4 пъти повече осъдени, отколкото в която и да е друга страна. 

Внимание, гастрономи! В град Дунян истински деликатес са яйцата, сварени в урина от девствени момченца.

Гугъл, в партньорство с най-големите в света звукозаписни студия, позволява на китайците да теглят музика безплатно. 

Китайската полиция все по-често използва гъски вместо кучета, заради агресивността и отличното зрение на пернатите. 

Всяка година в Китай се правят близо 1 милион аборти, ако се знае, че бебето ще е момиче. Десетки хиляди новородени момиченца се изостяват, заради политиката "едно дете".

30 милиона човека в Китай живеят в пещерни домове, наречени яодун. "Пещерните" китайци са повече от цялото население на Австралия. 

Мръсният въздух от Поднебесната империя минава над Тихия океан и достига чак Сан Франциско и по този начин вдига нивото на замърсяване на американския град с около 1/3.

Няколко китайски компания от хранителната промишленост са уличени в това, че произвеждат тофу (соево сирене) от битови отпадни води и мариновали месо в козя урина. 

Жените в Китай плащат по 700 долара за хирургично възстановяване на девствената ципа, за да минат за целомъдрени.

Смогът в Пекин е толкова гъст, че да дишаш без маска там и все едно да изпушиш 21 цигари за един ден. 

През 1973 година Китай предложил да "внесе" в Щатите 10 милиона китайски жени, за да помогне в борбата с демографския срив. Сега, впрочем, Китай може да изнася мъже, те са с 1/3 повече от жените.

Игровите конзоли PlayStation в Китай са незаконни.

Всяка година в Китай се изяждат 4 милиона котки. 

Световният рекорд за най-дълго и продължително задръстване е на Китай - 99 км и 12 дни. Сещайте се за това, когато минавате по Цариградско в час пик.

За хората в град Чунцин, които не са в състояние да вдигнат нос от смартфоните си, има специални "телеалеи", за да не пречат на останалите и те на тях. За нашите велоалеи да споменаваме ли нещо?

Тагове: 

Още от Живот, Знание
.