Мaугли - принцесата на Африка (ФОТОГРАФИИ)

Една истинска приказка за момиченце израснало сред дивата природа

24
прочитания
От
JILO.BG

Типи Дегре се ражда през 1990 година в Намибия, Африка,  в семейството на френските фотографи Алан Дегре и Силвия Робърт.

Нейните приятели и игри са доста по-различни от тези на всички останали деца. Това са слонът Абу, леопарда J&B, лъвове бебета, жирафи, жаба, крокодил, мангуста, зебра и дори змия, с които сякаш говори на един език.

Малката Типи участва в няколко филма на Discovery, а родителите ѝ издават и книга (Tippi: My Book of Africa') с приключенията ѝ сред саваната.

До десетата си година тя живее в Африка, а родителите й запечатват всички приказни моменти от детството й. След завръщането си във Франция детето има проблеми с адаптацията и не успява лесно да се справи със стреса от смяната на средата. Трудно се приспособява и  към обстановката в училище и към съучениците си. Самата тя казва „Нямам приятели тук, защото никога не съм виждала деца. Единствените ми приятели са животните.”

Все пак, след няколко години домашно обучение, тя успява да свикне донякъде с цивилизацията и понастоящем учи в Сорбоната. Мечтата ѝ обаче е да се върне отново в Намибия и да продължи живота си със своите диви приятели.

Удивително, нали?

Личности: 

Тагове: 

Още от Забава, Семейство, Живот, Знание
.