Ще си чатим с мъртъвци

До четвърт век ще си пишем с починалите по месинджъра

24
прочитания
От
JILO.BG

В близко бъдеще ще можем да общуваме с починалите си близки. Това неочаквано изявление е направил президентът на компанията Huawei за мобилни устройства Кевин Хо на конференцията CES Asia в Шанхай, съобщава Bloomberg. 

Хо пояснява, че в перспектива човешкото съзнание ще може да се пренася на компютър, а след това близките ще могат да общуват с него с месинджъри.

Според Кевин Хо такова развитие на технологиите е възможно още след четвърт век и компанията Huawei възнамерява да вземе участие в създаването на хранилища на огромни обеми данни (над 15 000 зетабайта), където ще се пренася „личността“ на починалите хора.

Засега все още подобни планове изглеждат като фантастика, но те не звучат за първи път - подобна е и идеята на руския предприемач Дмитрий Ицков, който по аналогичен начин иска да дари хората с безсмъртие, допълва "24 часа".

Кевин Хо твърди, че компанията Huawei работи над защитата от изкуствения интелект. Именно той според много фантасти и учени може да стане главният враг на човечеството и може да го унищожи.

 

Тагове: 

Още от Кошер, Семейство, Живот, Знание
.