Невероятни произведения на изкуството от... стари книги

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка: тази оригама е вдъхновена от песен на Мелирин Монро

Какво правите със старите книги или с онези, които сте прочели само веднъж и вече няма да ги повторите? Сигурно ги складирате в килера, или пък понякога ги подарявате на познати и непознати. 

Със сигурност имате и такива, които просто събират прах по рафтовете ви, ей така, за четене някога...

Двойка съпрузи от САЩ са намерили приложение на дълго стоящите в забрава книги. Вероника е продавач в книжарница, а съпругът й Исак е художник. Идеята за оригами от книги толкова им харесала, че освен списанията, които използвали, решили да пробват и с книги.

На тези, които са възпитавани от детството си да не повреждат книгите, трябва да кажем, че двойката не изплозва ножици. Те просто сгъват листовете по специален начин.

На първо време съпрузите украсили дома си с тези произведения на изкуството. На този етап обаче те вече подаряват на приятели, както и продават своите оригами в онлайн-книжарница.

Най-хубавото е, че можете да си поръчате специална оригама - от любима книга, с определен надпис, панделка и посвещение, изобщо вие сами да оформите това, което ще стане ваше. Вероника и Исак просто ще го изработят.

Оригамите са така направени, че имат специално устройство, което позволява да бъдат монтирани на стената.

Тези уникални предмети на изкуството съпрузите правят най-вече от пожълтели, стари книги.

След приключване на работата, най-отгоре листата се покриват със специално вещество, което предпазва хартията от по-нататъшно стареене и ултравиолетова радиация.

Фигурите, които правят двамата съпрузи и впечатляват с изключителна прецизност.

 

Снимки:monemo.ru

Тагове: 

Още от Работа, Знание
.