10 легендарни телефона, които завинаги ще останат в сърцата ни

24
прочитания
От
JILO.BG

В началото бяха те. Едни нямаха вибрация, други имаха капаци, а панелите на някои се сменяха в различни цветове. Бяха толкова здрави, че част от тях наричахме „тухли“. Някои ги използвахме в продължение на 10 години, а други пазехме въпреки, че вече не работеха. Ето ги тези 10 телефона, които завинаги ще останат в сърцата ни.

1. Ericsson A 1018

Винаги се шегувахме с размерите му, но този телефон бе наистина издръжлив. Беше един от първите, чийто панел можеше да бъде сменян. Друга популярна опция, която притежаваше, беше възможността да си направиш собствена мелодия, използвайки нотите. Понякога участваше в бой, друг път се въргаляше по земята, трети път летеше по главата на съдията на някой футболен мач, но никога не изневери на себе си. Нямаше щастието да вибрира, но не оклюма и намери място в сърцата ни за вечни времена.

2. Nokia 8110

С ергономичния си дизайн, финес и елегантност този телефон кара хората още да говорят за него. Притежателите му наистина бяха щастливи. Той имаше първия плъзгащ се капак, с което собствениците му се фукаха пред приятели и познати. След участието си в „Матрицата“, никога повече не загуби своята популярност.

3. Nokia 5110

Каквито и лоши думи да са изречени за него, те със сигурност не са казани със злонамерено чувство. Цветният панел не беше най-доброто му качество. Той стана популярен с това, че бе първият телефон с играта „Snake“, а също и с издръжливата батерия.

4. Motorola StarTAC

Появи се през 1996 г. Първият телефон с капак и вибрация. Друга негова популярна черта беше, че можеше да работи без батерия – достатъчно беше само да го включите в контакта. Преди да заеме достойно място в сърцата ни, този GSM участва в множество холивудски продукции и бе притежание на 60 млн. души по целия свят. Списание „PC World“ го постави на 6-о място в класация за 50-те най-добри джаджи, изобретени през последните 50 години.

5. Alcatel One Touch Easy

Първият телефон на повечето хора у нас. Не стига, че беше здрав и с много издръжлива батерия, а можеше да работи и с алкални батерии. Стана ни симпатичен с различните си цветове и разваления български. Така се нареди и в класацията на незабравимите телефони, които някога са произвеждани.

6. Ericsson gh688

Телефонът на бизнесмените. Здрав като метална каса. Тези, които го използваха, така се привързваха към него, че още го пазят в домовете си.

7. Nokia 8310

Когато Nokia го пусна на пазара си помислихме, че по-малък и красив телефон не можа да бъде изобретен. Тези, които го купиха, не му изневериха за нищо на света. Може би познавате хора, които още го използват.

8. Panasonic G600

Един от първите вибриращи телефони, които се появиха у нас. Освен това ще го запомним и с красивия за времето си дизайн.

9. Motorola Razr V3

Телефонът, притежаващ един от най-красивите и секси дизайни на всички времена. Отгоре на това и здрав. От него в света са продадени над 130 млн. апарата. Въпреки, че имаше проблеми с използването му, защото понякога блокираше, той остана в сърцата на притежателите си.

10. Nokia 3310

Ако го хвърлите, ще направи дупка в стената. Здрав като руски танк. Светът показа колко го обича цели 126 000 000 пъти. Това е броят на продажбите, които Nokia 3310 реализира и се превърна в легенда.

Още от Живот
.