Да пиеш бира, но да е със забавно и оригинално име

24
прочитания
От
JILO.BG

Производителите на бира се опитват да привлекат вниманието на потребителите по всякакви възможни начини. Вариантите са няколко: да добавят специална тайна съставка, да я приготвят по-различен начин, или пък да ѝ измислят необичайно уникално име. Ето как името продава и колко забавни са имената на някои марки бира.

Бира „Старият пръдльо“ (Old Jock)

Това име е запазена марка на пивоварната Broughton Ales. Своя избор на бранда те описват така: „От векове войниците от Лоуландския и Хайландския паркове са наричали себе си „Jokes”. През онези времена, думата е означавала принадлежност към старите воини, чиято храброст е била известна по целия свят. Днес обаче, думата е придобила съвсем друго значение, но пък се получи доста оригинално име.“

Бира „Огромен задник“ (Salopian – Entire Butt)

Един от основните дистрибутори на бира за САЩ дава следното обяснение за необичайното име на бирата: „В оригинален вариант швейцарското „Entire Butt” означава „цял барел“, но в английския език заглавието звучи като „огромен (цял) задник“. „Става въпрос за забавно съвпадение на думи и букви“.

Бира „Закуската на бирения ненормалник“ (Beer Geek Breakfast  Geek Breakfast Pooh Coffee)

Този продукт е дело на компанията Mikkeller и в неговия състав има една специална съставка. И тя е зърната на кафето Kopi Luwak.

Бира „Приповдигащ килта (полата) си“ (Kilt Lifter)

В шотландската пивоварна Moylan’s Brewery е използвала името до момента, в който е разбрала, че в Канада се е появила търговска марка със същото име, принадлежаща на For Peaks. Тогава първите собственици променят името, а бира с име Kilt Lifter се произвежда само в Канада.

Тъмна бира „Олигавения лос“ (Moose Drool Brown Ale)

Производителите на тази марка бира са Big Sky Brewing’s намираща се в щат Монтана (САЩ). Един от основателите на пивоварната разказва историята на странния етикет с името на бирата. Според първоначалната идея рисунката е трябвало да бъде лос, къпещ се в езерото. Но при вида на етикета някой е казал,че на лосът му текат лигите и оттогава бирата носи това име“Олигавения лос“.

Бира „Флуидите на Друида“ (Druid Fluid)

Тази бира се произвежда от пивоварната Ages Brewing (Сиракуза, САЩ), но и те не си спомнят как е дошла идеята за името на напитката. Бирата им е уникална поради своите съставки, а именно комбинацията от 6 вида малц.

 

Тагове: 

Още от Забава
.