Най-интересните дестинации за деца в България

24
прочитания
От
JILO.BG

Летните месеци са най-подходящото време за пътувания. Следващите дестинации от България ще превърнат лятната ваканция на децата в незабравимо приключение.

Плиоценски парк Дорково, край Велинград

Огромният свръхреалистичен мастодонт в центъра на плиоценския парк в Дорково ще вдъхнови много бъдещи археолози да се впуснат в изследване на изчезналите гиганти от миналото. По време на огледа на експонати, децата ще се слеят в обстановката със звуците от плиоценска гора, които са фон на древните гиганти.

„Планета Габрово“

„Планета Габрово“ е част от експозициите в Дома на хумора и сатирата, където всяко дете може да се позабавлява. Тук няма забрани и ограничения. Децата могат да гледат, да слушат, да пипат, да се смеят на воля. Тук децата попадат в чудния свят на пъстрите карнавали, срещат се с любими приказни герои, оставят свое послание към обитателите на космическата станция.

Средновековие в крепоста Мезек, Свиленград

Средновековната крепост Мезек предлага жива и интересна среща с миналото. На различни тайни места са скрити воини, оръжия, шатри, коне, гигантски шах.

Екомузей в Русе

Реалистичен мамут и огромен аквариум са сред най интересните експонати в открития наскоро Екомузей в Русе. В музея има много интересни кътчета за деца и възрастни. Музеят разказва истории, които са истински. Четири етажа със сцени от съвместния живот на хора, растения и животни.

Природен парк“Небесните пасбища“-с. Осиковица

Има едно място на 65 км от София, в което можете да се впуснете в търсене на подземни царства и магьосници, да се изкачите по стълбата към Рая, да видите дървото на Мечо Пух, да си припомните мъдростта на Дънов, а дървена табелка да ви насочи към Долината на самодивите. След това е мостчето на Любовта.

Виртуален музей на водата в Ловеч

На купола на банята се прожектира небе с движещи се облаци. На пода се прожектира вода, която се раздвижва, когато стъпите върху нея, на димен екран виждате картини от Ловеч.

Интерактивен музей на индустрията в Габрово

Можете сами да управлявате музейната експозиция – чрез докосване или движение, и дори да станете част от интерактивните инсталации – да светнете една от първите крушки в България, да предизвикате взрив със суровините на първата фабрика за патрони в България – габровската Еловица. Тук можете да разгледате пресата от избран от вас период, както и да се запознаете с видни габровски индустриалци и да контролирате времето. Тук можете да се заснемете в анимирани габровски шеги и да качите видеото си в интернет.

Интерактивен музей Абритус

За да се запознаят децата нагледно с древноримския свят, заведете ги в Абритус. В залите на местния интерактивен музей огромен въртящ се диск ще ви покаже, кой древногръцки на кой римски бог съответства. В залата за деца има пъзели с римски мозайки, можете и сами да направите своя римска монета от глина. Има цяла зала с любопитни факти за римляните.

Село Чавдар, местността Св.Петка

Тук децата се срещат с древната праистория. Неолитни къщички, направени от кал, колове и слама са част от забавленията за децата. В музея ще научите как са живели хората преди 7000 години. Тук може да се смели жито като първобитните хора в уред, наречен хромел. На хълма Света Петка пък можете да посетите детския кът със сензорна градина, две стени за катерене и въжена градина.

Тагове: 

Още от Семейство
.