Защо не раздават парашути в самолетите? 8 причини

24
прочитания
От
JILO.BG

Всички знаят, че по статистика самолетът е един от най-безопасните видове транспорт. И все пак, когато падне самолет, жертвите винаги са много. Мнозина веднага започват да се питат: а ако имаше парашути, жертвите биха били по-малко, хората щяха да имат шанс да се спасят. Защо тогава в пътническите самолети няма парашути?

Твърди се, че парашутът не е изход и ето защо:
1. Парашутът дори сгънат заема много място. Някой може и да е съгласен да лети без багаж, за да има  парашут, но колко са такива?

2. Да допуснем, че има парашути, но какво ще правят с тях възрастните хора и бременните жени, които едва ли ще могат да извършат скок?

3. Самолетът лети на височина около 10-11 хиляди километра над земята, където въздухът е разреден, и ако се опитате да скочите с парашут, просто няма да можете да дишате.

4. Скоростта, с която лети самолетът, е около 800-900 км/ч, така че при опит да скочите, просто ще бъдете размазани.

5. Знаете ли колко струва един парашут? Между 800 и 4000 долара. Доста скъпо удоволствие, не е ли?

6. Разбира се, ако самолетът започне да пада, паниката е неибежна. Представете си в какво състояние ще са хората и можете ли трезво да мислите и да се възползвате от парашут в такава ситуация. 

7. Едва ли човек може правилно да си послужи с парашут, ако вижда такъв предмет за първи път в живота. Тоест трябва навреме да се е научил да го ползва. И ако сте решили да се качите в самолета с парашут, трябва да си пътувате с него в готовност. 

8. И в края на краищата, за да скочиш с парашут, трябва и храброст. Мнозина ще предпочетат до последния миг да се надяват на спасение, отколкото да стъпят в бездната. 

Така че, дори да има парашут в самолета, той никого няма да спаси.

Тагове: 

Още от Живот, Знание
.