Най-необичайните професии в хотелите

24
прочитания
От
JILO.BG

Разказвач на приказки за възрастни, полировач на монети, пчелар на хотела и разводач на патици са едни от най-необичайните услуги за посетителите, които са предлагани в хотелите на различни държави, съобщава порталът за хотелски резервации Hotels.com.

„Кокосова безопасност“

На Вирджинските острови стотина души ежегодно стават жертва на кокосовите орехи. Ако узрял плод удари при падането си някой посетител или служител, може да причини сериозни травми. За да се предотвратят инцидентите, в хотел Ritz – Carlton са наели специален служител, който да отговаря за „кокосовата безопасност“ на гостите. В неговите задължения е включена ежедневната проверка на всички палми в района на хотела и събирането на узрелите орехи, които веднага постъпват в кухнята или бара.

„Отговорник за тена“

Гостите на хотелите често прекаляват със стоенето на слънце и затова в хотела Ritz – Carlton South Beach, Маями Флорида, са назначили отговорник за тена. Той се грижи туристите да не заспиват под слънчевите лъчи и им предлага луксозни марки слънцезащитни продукти.

„Камериерка на съня“

Такава длъжност има в хотел Бенджамин в Ню Йорк, който гарантира на гостите си дълбок и ободряващ сън. При пристигането в хотела, на гостите се предлагат различни възглавници, от които да изберат най-подходящата. Хит са възглавниците с полимерна пяна, специално разработени от НАСА за астронавтите. „Камериерката на съня“ провежда разговор с всички гости относно техните навици свързани със съня и ги съветва да намалят храненето преди лягане, както и да спрат телевизора и таблета, няколко часа преди сън.

„Мияч на монети“

Мияч на монети има в хотел Westin St. Francis в Сан Франциско. Длъжността е наследена от 30-те години на миналия век, когато служителите на рецепцията забелязали, че ръкавиците на дамите се замърсяват при пипането на монетите. До днес в хотела се измиват близо 700-8000 долара на монети седмично.

„Пчелар“

Професията „пчелар“ трайно навлиза в повечето луксозни и изискани хотели. В един от хотелите в Стокхолм Швеция, последният етаж е предоставен изцяло за отглеждане на пчели –пчелни кошери и медоносни растения. За тях се грижи пчелар, който събира мед за сутрешната закуска на гостите.

„Инструктор по лов със соколи“

В шотландския Gleneagles Hotel работи инструктор по лов със соколи. В този дворец, който се намира в огромен парк, чести гости са богати личности, на които се предлагат поло и традиционен лов със соколи. Услугата не е евтина, около 100долара на час и 350 долара за половин ден, но е привлекателна за посетителите. 

Тагове: 

Още от Живот
.