Произходът на имената на легендарните рок банди

24
прочитания
От
JILO.BG

Името на човек до голяма степен предопределя съдбата му. Вибрациите, които названието носи, влияят положително или отрицателно на посоките, по които върви личността. Когато избираме име за детето си, се стараем то да е благозвучно и да има интересно значение. Желаем името да събужда приятни асоциации в съзнанието на другите. По подобен начин се избират и имената на фирми и музикални групи. Знаем ли какъв е произходът на имената на любимите ни рок групи? Подбрахме кратък списък на музикални легенди и значенията на имената, които са избрали за своята банда:

1. AC/DC

Заслугата за името на групата е на братята Ангъс и Малкълм Йанг, които съвсем случайно виждат абревиатурата върху шевна машина. Надписът оказвал начина, по който функционира предметът и необходимостта от електричество, за да се работи с него, но в техните очи абревиатурата изглежда оригинално наименувание за групата.

2. The Beatles

Джон Ленън желае името на групата му да е подобно на това на великата през 50-те години на XX в. банда The Crickets. Рок музикантите първоначално се спират на „The Beetles” (вид насекоми), но променят втората гласна “e”в „a”, за да вкарат думата “beat” (ритъм) в името на групата. Премислено и оригинално название.

3. KISS 

Емблематичната група Кис избира името си, чрез своя барабанист – Питър Крис, който преди това е член на бандата Lips (“устни“ на английски). Музикантите дълго мислят какво име да дадат на групата си, когато веднъж на път за участие, си спомнят за името на другата банда. Пол Стенли предлага да изберат KISS („целувка“ от английски език), защото думата е кратка и запомняща се. 

4. QEEN 

Фреди Меркюри е виновникът за името на Куийн. Първоначално групата се е казвала "Smile" (усмивка), но след като към нея се присъединява Меркюри всичко се променя. "Помислих си за името Куийн. Това е просто название, но е ясно, че поражда асоциации с царственото, изисканото, а и звучи прекрасно", споделя Фреди.

Очаквайте скоро – част 2.

 

Тагове: 

Още от Шоу, Знание
.