Топ 7 на детските лудории, които струват милиони

24
прочитания
От
JILO.BG

Всички деца правят пакости. Повечето ги правят от чисто сърце и са много искрени и в най-големите бели. Дори и тогава, когато намажат със синя боя белия ви килим или са намазани до ушите с мастило, шоколад, кал и каквото се сетите. Така опознават света, при това нито за секунда не мислят за последствията.

За децата трябва много да се внимава. Да не наранят себе си най-напред и от друга страна да не направят големи поразии, които да струват много. Ама мно-го!

Децата от днешния ни списък са малко, нали сами виждате - само седем. И друго, след инцидентите не им се е случило нищо лошо. Поне на пръв поглед ...

 1. Момичето, което счупило ваза на 2000 години в Израелския музей

През 2015 г., по време на посещение на Музея на Израел, един млада дама разби стъклена ваза, чиято възраст е 2000 години. Въпреки това не е станало кой знае какъв проблем. Според докладите на музея, благодарение на работата на експертите, вазата е възстановена и дори изглежда по-добре, отколкото преди.

Станало ясно, че момичето да опряло на стойката, на която била вазата и без да иска я съборило на земята. Хубавото е, че падайки на пода, вазата се счупила по старата си пукнатина.

Вазата е от Римската епоха и е част от колекцията на Робърт и Рене Белфер(Robert и Рене Belfer), тя е артефакти от древен Египет, Римската империя и византийския период.

2. Детето, което разруши  избухва скулптура на LEGO на стойност 15 хиляди долара

Сигурно си мислите, това едва ли би могло да го направи 4-5 годишно дете. Само да знаете, че е възможно. Детето дошло на изложбата на LEGO в Нингбо ( Ningbo )в южната част на Китай.

Още в първия час на изложбата хлапето решило да почука скулптурата LEGO, която била в човешки ръст. Обаче скулптурата се разлетяла и разглобила на хиляди части. 

Работата била сложна скулптура на лисицата Ник от анимационния филм на Дисни "Зоотрополис". Фигурата била създадена за 3 дни и струва повече от 15 000 долара.

Създателят на скулптурата, известен като г-н Джао, публикувал на страницата си в социалната мрежаснимки, направени по време на създаване на фигурата от LEGO. И после снимка на разрушената скулптура.Джао получил извинение от родителите на момчето и не е ​поискал никаква компенсация.

3. Момчето спря излъчването на радио NRP за минута, по време на обиколката из студиата.

Момчетата са си момчета. Те не могат просто да гледат. Те трябва да пипнат и да усетят всичко сами. 

"Млад журналист" бил причина за прекратяване на радиоразпръскването в НПР за цяла минута, след като се оказал твърде близо до контролния панел. Това се случило в деня известен като "Вземи детето си да работи вместо теб", когато служителите имат право да вземат децата си и им позволяват да работят вместо тях.

Детето, чието име не се споменава, по време на обиколката из студиата на радиото успяло да изключи контролния панел. По това време вървял сутрешния блок на радиото.

Разбира се, че не е станало кой знае какво. Водещият и главен редактор на радиото разказал за инцидента едва на следващия ден.

4. Момчето, което се спъна в музея и направи дупка на картина, която струва 1.5 млн.долара

През 2015 г. 12-годишно тайванско момче се спънало в музея в Тайпе и докато се опитвало да се задържи, направило дупка на една картина. И така, станало ясно, че картината е на 350 години с името"Цветя", маслени бои, на художника Паоло Порпора, която била оценена на милион и половина долара.

Организаторите на изложбата са публикували материал, заснет от камерата за наблюдение: на нея се вижда как момче в къси панталони, маратонки и синя тениска с питие в ръка преминава натюрморта и се натъква на пиедестал. Интуитивно дърпа ръцете си напред, като при това движение прави дупка на висящата на стената картина. След пауза от няколко секунди той объркан поглежда хората в залата.

Организаторите не са предявили претенции към семейството на момчето да плати възстановителните работи по картината.  Сун Чи Хсуан, организатор на изложбата казал, че момчето е много притеснено, но всъщност не го обвиняват в нищо. В крайна сметка тази картина била част от колекция, която е застрахована. Късмет е извадил, ако питате нас.

5. Случаят с детето, което падна в клетката на горилата и който предизвика общественото недоволство

Неотдавна в зоологическата градина в Синсинати имаше трагичен инцидент. 3-годишно дете падна в клетката на горилата. Работниците от зоолгическата градина са били принудени да убият животно, за да се защитят живота на момчето.

Бебето пропълзяло през парапета и паднало от височина около 3-4 метра. Момчето беше в клетката с 180-килограмовото животно за около 10 минути, докато пристигнали полицаите. След бърза преценка от страна на специалистите горилата беше застреляна. Горката горила! Но пък детето е живо и здраво!

6.  Дете събори 221-годишна стомна в английски музей

Всеки прави грешки - това са думите, които персоналът на английски музей ще си повтаря още дълго време след посещението на малкото дете, оставено без надзор по време на посещението си там.  

Момчето случайно съборило старинната стомна по време на посещението на музея Christchurch Mansion в Ипсуич миналото лято. Детето на около 4-5 години се разстроило много от случая. Въпреки това, музейните работници и охраната на музея оттогава издирват детето, за да му кажат, че всичко е наред.

Предметът на изкуството, чиято възраст е около 221 години в резултат на инцидента се разбил на 65 части. Стомната XVIII век е била възстановена под ръководството на Боб Интуистъл, отговорен за безопасността на експонатите.

7. Детето, което купи кола с помощта на телефона на баща си

Следващия път, когато детето ви поиска телефона, за да си играе, помислете два пъти. Бебето на година и два месеца се оттеглило от възрастните да си поиграе на спокойствие с телефона на татко си. В резултат на което купило на баща си нова кола- Austin Healey Sprite 1962 година.

Бащата Пол Стоут, жител на Портланд, Орегон  бил много изненадан, когато получил и-мейл от eBay , откъдето го поздравили за покупката и го приканвали да плати.

"Мислех, че това е един от онези фишинг имейли, които се опитват да откраднат лична информация или нещо подобно" казва той.  Но това не било измама.  Дъщеря му всъщност е направила покупка в размер на 242 долара. Не е много все пак, пестеливо е детето. Само че, ако се съди по цената, колата ще изиска в много работа. 

Стоут решил да остави колата, да я възстанови и да я подари на дъщеря си за нейния 16-ти рожден ден или за дипломирането й.

 

 

Тагове: 

Още от Забава, Семейство, Живот
.