Продавач на обувки създаде най-малката кола в света

Миниколата е отличена от Книгата на рекордите "Гинес"

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка:avtocedia.ru
  • Снимка:avtocedia.ru

Пери Уоткинс, създателят на най-малката кола в света, работи като директор продажби в компания за обувки. Въпреки тази си квалификация, англичанинът има увлечение по автомобилите и както изглежда към много, много малките автомобили.

"Загледах се в Peel P50(на снимката горе) - най-малката кола в света и си казах: "ще бъде лесно да направя по-малка", обяснява Пери

Творението му носи името Wind Up, високо е метър и широко 66 см. Задните колела и гуми са взети от мини мотоциклета Honda Monkey, а предните са изцяло алуминиеви.

Конструкция на автомобила е взета от детска играчка, като за повишаване на сигурността е интегрирана тръбна конструкция (ролбар).

Мини превозното средство тежи 150 кг., достига максимална скорост от 64 км/ч. и  изисква около 4 литра на 100 км. Захранва се от едноцилиндров мотор с обем 150 куб.см.

Миниколата е регистрирана като четириколка, има платена застраховка, пътен данък и се движи напълно легално по улиците.

"Когато хората видят колата, първоначално не вярват, че тя е истинска. След няколко секунди обикновено се засмиват и казват: "Ох колко е малка", смеейки се споделя Пери Уоткинс.

 

Уоткинс планира обиколка на Великобритания и Европа със своята мини кола. Не се учудвайте, това е човекът който притежава най-плоската/ниската кола в света.

Снимки:avtocedia.ru

Тагове: 

Още от Кошер, Забава, Знание
.