Мистерията на африканските ритуали при раждането на дете

24
прочитания
От
JILO.BG

Местните традиции и ритуали в Африка са изключително интересни и дори свръхестествени. Всеки един обичай, свързан с раждането на дете и израстването му, има своята важна роля в поддържането на рода и обществото.

В Африка се смята, че детето е изпратено от Духовния свят на Земята, за да донесе важна информация и да изпълни отредена мисия в дадения му живот. Отговорна задача за семейството е да разгадае каква е духовната мисия на детето и да го насочват по пътя към изпълнението ѝ. Името на детето не е случайно, а е пряко свързано с духовната му цел на Земята.

Раждането на африканското дете е придружено от песни, чрез които майката подканва бебето да излезе на бял свят. В Уганда е забранено родилките да пият вода, по време на раждането, за да не се роди кривогледо дете. За да се улесни раждането на родилката се дават билкови отвари.

В някои племена никой не трябва да докосва гениталиите на родилката, дори и акушерката. В Гана майката трябва да държи краката си кръстосани в следродилния период, за да не навлезе въздух в тялото ѝ, което би довело до издуване на корема и кървене.

В племето Умата на четиридесетият ден от раждането си, детето преминава през ритуала „Сифуду“. Запалва се огън и над него се поставят листа от дървото Сифуду, които отделят силно лютив дим, дразнещ очите и лигавиците. Бебето се обръща с главата надолу над смрадливия дим и след това се връща на майката, която го държи върху единия си крак, после върху другия. След този тайнствен ритуал се смята, че детето няма да познае страх и притеснение през живота си.

В племето Хамер, Западна Етиопия, момчетата трябва да участват в състезание по прескачане на бикове. Това символизира достигането на възрастта на възмъжаване. При момичетата готовността за брак се извършва по-съвсем необичаен начин. Те трябва да преспят с колкото се може повече мъже за да станат опитни в леглото.

Тагове: 

Още от Знание
.