Риба Сопол е най-грозното животно на планетата, а кои са другите

24
прочитания
От
JILO.BG

Разтапяте се като видите малко сладко котенце или кученце, или каквото и да е друго животинче.  Класацията, която ви предлагаме изобщо не се вписва в общоприетото схващане за "сладки животинки", нещо повече те се борят за приза най-грозно животно на планетата.

Може и да се изненадате, но Световната организация за запазване на грозните животни (да, такава има) цели да убеди хората по света, че всяко животинче има нужда от любов, дори и най-нелицеприятното.

Вижте кои са претендентите за най-грозен талисман.

Дългоноса маймуна

Маймуната е кръстена така заради впечатляващата си нос, който всъщност е любовен инструмент. Тя използва носа си като резонираща тръба, за да  усили звуците, които издава когато вика женската. Колкото по-голям е носът, толкова по-впечатляващо е за бъдещата половинка.

Гол плъх

Това плешиво създание е известно още и като пясъчно куче. То живее в части на Източна Африка и е един от малкото бозайници, които имат почти студенокръвен метаболизъм. Интересен факт е, че няма рецептори за болка по кожата.

Ай- ай

Това създание е наричано още мадагаскарска ръконожка и е полумаймуна. Първоначално мислен за гризач, през 1860 г. станало ясно, че ай-ай всъщност е тясно специализиран вид лемур.

Двуноктеста костенурка

Най-уникалната характеристика на това животинче е продълговатата, свинска муцуна, която работи като шнорхел, което позволява на костенурката да диша, докато останалата част от тялото й остава под вода.

Риба Сопол

Златният медал за "най-грозно животно"не е за златната рибка, а за рибата Сопол. Тя може да се срещне на дълбочина между 600 и 1200 метра, където налягането е няколко десетки пъти по-високо от това на повърхността. Нейният гелообразен вид  й помага да плава, тъй като прекарва живота си в леко подскачане из морските дълбини. Въпреки че не стават за ядене рибите-сопол често биват улавяни в рибарски мрежи за лов на раци и омари, които живеят на една и съща дълбочина с грозното създание.

Още грозилища: 

 

Тагове: 

Още от Кошер
.