Кое е растението, което привлича щастие и късмет

24
прочитания
От
JILO.BG

Според философията на Фън Шуй растението, което има магически сили и привлича късмет и благополучие в живота и в дома ви е стайният бамбук. Той не прилича на диворастящия бамбук, а е един вид драцена и се нарича Драцена Сандерина.

С оригиналния си външен вид растението на „щастието“ освежава интериора и е един много подходящ талисман за дома. Бамбукът е символ на щастие и благополучие, но само ако го отгледате здрав и силен.

Бамбукът на щастието се чувства отлично в кухнята, хола, офиса, но най-добре вирее в банята, защото там влажността е висока. Не е подходящо растението да се оставя на пряка слънчева светлина. То обича да е на прохладно място с мека светлина.

Най-добрата температура за отглеждане на растението е между 20 и 25 градуса, защото то не е пригодено да издържа на ниски температури. Може да засадите бамбукът в саксия, а също и да го отглеждате във ваза с вода. Ако сте избрали втория вариант, трябва да сменята водата всяка седмица. Най-добре е да използвате престояла вода, тъй като хлорът може да увреди растението.

Можете да завиете краищата на бамбука като въртите саксията в различни посоки спрямо слънцето или да го оформите около тел или тръбичка.

 

Тагове: 

Още от Знание
.