Най-необичайните смъртни случаи в историята

24
прочитания
От
JILO.BG

Необичайни смъртни случаи винаги е имало, сигурно и ще има. Някои са просто странни, други са придружени с лек нюанс на хумор, трети  пък са направо изродски. В тази статия решихме да подберем не толкова страшните и малко комичните, които са записвани през историята на човечеството. Да кажем само, че някои от тях изобщо не са редни.

Много от тези случаи не са доказани, а са само предположения:

458 г. пр. Хр.

Гръцкият драматург Есхил е убит, когато орел пуска жива костенурка върху плешивата му глава, смятайки я за камък. Костенурката оживява!

272 г. пр. Хр.

Владетелят  Плутарх Пир, от когото произлиза израза "пирова победа" (победа с много жертви, безсмислена победа), умира в малка градска битка в Аргос, когато стара жена хвърля керемида върху главата му, зашеметява го и позволява на другите войници да го довършат.

270 г. пр. Хр.

Според слуховете александрийският поет Пилат от Кос се ядосал и умрял от безсъние докато размишлявал над Парадокса на лъжеца.

207 година

Вярва се, че Хризип, гръцки философ стоик, е умрял от смях докато гледал как пияното му магаре се опитвало да яде смокини.

232 година

Жената на гръцкият ковач Антим, Теофа е починала, в следствие на масова оргия, в която е участвал и мъжът й. Така и не е успяла да излекува херпеса в областта на ануса си, предизвикан от инфекция.

Все пак медицината е била все още ...

260 година

След като бива победен и заловен от персите, римския император Валериан е използван като табуретка за крака от цар Шапур I. След дълъг период, включващ много наказания и унижение, Шапур нарежда императора да бъде одран жив и кожата му да е се напълни със слама или тор, за да бъде съхранена като трофей.

Идиотско, нали?!

1135 година

Смята се, че Хенри Първи е починал, след като е преял с миноги (нещо като риби с фуниевидна уста, които смута кръв от други риби).

1478 година

Херцогът на Кларънс, Джордж Плантагенет е екзекутиран чрез удавяне в бъчва с вино, по собствено нареждане.

1599 година

Бирманският цар Нанда Байин умрял от смях, след като италиански търговец му казал, че Венеция е свободна държава без крал.

1660 година

И още един умрал от смях. Шотландският аристократ Томас Урхарт умрял от смях, след като научил, че Чарлз Втори е дошъл на власт.

1671 година

Смята се, че главният готвач на Луи 14 , Франсоа Вател, се е самоубил, защото не могъл да приеме срама от закъснението на поръчката за приготвените от него рибни деликатеси.

1673 година

Известният френски писател Молиер умира след пристъп на кашлица, докато играе главната роля в своята комедия Le Malade imaginaire ("Мнимият болен").

1751 година

Жулиен Офрей дьо Метри- френски физик, писател и философ, умира от преяждане на банкет в негова чест.

 

1771 година

Шведският крал  Адолф Фредрик умира от храносмилателни проблеми на 12 февруари, след като изяжда огромна порция омари, хайвер, зауеркраут (вид зеле), пушена херинга, към която той изпил голямо количество шампанско, а после изял 14 семли ( шведски десерт със сметана, нещо като поничка ), накиснати в горещо мляко.

По материали на Уикипедия

 

Тагове: 

Още от Забава, Знание
.