Как наказва мафията?

Представяме ви 7 от най-жестоките мафиотски начина за наказание

24
прочитания
От
JILO.BG

Във филмите сме виждали какви ли не изтезания и убийства на хора, които са имали вземане даване с мафията. Кои от тях са творческа измислица на сценаристите и кои са реално използвани?

Ще ви покажем кои са най-бруталните мафиотски убийства и как наказват жертвите си различните мафиотски организации по света. Руският сайт Лайф.ру подбра най-жестоките такива случаи.

1. Циментиране във варел

Бандата на Аслан Гагиев е проявила креативност при измислянето на саморазправа с Председателя на борда на директорите на „Кутузовска“ банка Олег Новоселски. Банкерът имал неразбирателства с мафиотите, след като отказал да им припише свои земи в скъпия район Матищи. Наказанието за него било ужасяващо. Те го хванали и съблекли гол, а след това го вкарали в железен варел, като от него стърчала само главата му. Напълнили варела с цимент. Когато той стегнал го изхвърлили в канал „Москва“.

2. Растящ бамбук

Китайските триади мъчат жертвите си с жив бамбук. За целта подострят предния край на растението и го опират в гърба или стомаха на висящата жертва и оставят бамбука да расте. А той расте бързо – 1 метър за 24 часа. Заостреният край влиза в тялото на жертвата и предизвиква жестоки разкъсвания. С две думи – бавна и мъчителна смърт.

3. Колумбийска вратовръзка

Прословут метод за обезобразяване на трупа на човек след неговата смърт. Твърди се, че е бил прилаган от легендарния наркобарон Пабло Ескобар. При „колумбийската вратовръзка“ в гърлото на жертвата се прави дълбок отвор, след което през разреза се издърпва езика и се оставя да виси навън.

4. Циментови пантофки

Измислено през 70-те години от боса Джони Розели. Циментовите пантофки се правят лесно. Прегрешилият е насилен да стъпи в празна голяма кофа, която след това се пълни с бетон. Когато той изсъхне, осъденият на смърт се хвърля в някой язовир или езеро.

5. Разтваряне в киселина

Тази жестокост е използвана от мафиота Джовани Бруск. Той е бил участник в убийството на прокурора Джовани Фалконе през 1992 година. След този атентат сицилийският психопат решил, че един от неговите хора пее на полицията. Отвлякъл 11-годишния му син и две години го мъчил, докато накрая не разтворил тялото му във вана с киселина.

6. Сваряване

Така нюйоркската мафия се разправила с ченгето под прикритие Уилям Джексън. Забили ребрата му в кука и започнали да го горят със специална лампа, която се използва за сваряване на свинското в месокомбинатите. Накрая изгорили очите му с поялник. След това застреляли 150-килограмовия полицай.

7. Куршум в задника

Мафиотът Джо Профачи от бруклинския клон на Коза Ностра наказвал жертвите си с изстрел в ануса. По негова нареждане главорезите му стреляли няколко пъти в задника на нарочения за убиване. Осъденият умирал от загуба на кръв.

Личности: 

Тагове: 

Още от Живот
.