Пиратът на честта, тигърът на седемте морета! Къде е днес Сандокан?

60 филма зад гърба му, но Кабир Беди завинаги ще остане Сандокан

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка: sify.com
  • Снимка:bollywoodbubble.com

Знаете ли кой е Сандокан? А знаете ли къде е той към днешна дата? И да не знаете, ние ще ви кажем...

Индийският актьор Кабир Беди (английски Kabir Bedi, хинди कबीर बेदि) през тази година навърши 70 години. Той е роден на 16 януари 1946 г. в Мумбай, Индия и е най-известен с ролята си във филма "Сандокан".

bollywoodbubble.com

Беди е играл в над 60 боливудски филма. Той участва в Kuchche Dhaage, Manzilein Aur Bhi Hain и Khoon Bhari Maang. Играе и Мафиа Дон във филма на Фероц Кан "Yalgar".

Беди има международен успех с ролята на Сандокан - малайзийският Робин Худ, пират, създаден от италианския автор Емилио Салгари. Сергио Солима режисира сериите, които са снимани през 1976 г. в Югоизточна Азия. По-късно той отново играе Сандокан в два филма, заснети през 90-е, пише в Уикипедия.

bollywoodbubble.com

Във филма за Джеймс Бонд "Октопуси" играе Гобинда. Познат е на мнозина и от телевизионните серии на "Дързост и красота" за около година (1994-1995 г. и като гост през 2005 г.).

Беди също участва в боливудския исторически филм на Akbar Khan "Тадж Махал" като император Шах Джахан, легендарния строител на гробницата.

bollywoodbubble.com

Кабир Беди има три брака и двама сина. По-големият му син се разболява от шизофрения и се самоубива едва на 25 години.

Въпреки напредналата си възраст и днес Беди вълнува няколко поколения и кара хората да мечтаят за славните времена на героите като Сандокан. 

bollywoodbubble.com

  • "Всеки човек е уникален експеримент, всеки е специален. Грешката ни е, че винаги се стремим да обобщаваме. Хората не са статистика." казва Беди, eva.bg

 

bollywoodbubble.com

bollywoodbubble.com

JILO.BG

Личности: 

Тагове: 

Още от Живот, Шоу
.