Модел с болестта витилиго показа лицето си без грим

24
прочитания
От
JILO.BG

Брайан Райс, която вече е приключила с професията си на модел, решава да покаже как изглежда лицето ѝ без грим. Причината, поради която манекенката не е показвала истинското си лице досега е болестта витилиго, от която се разболява преди 12 години.

Витилигото е заболяване сързано с нарушения в пигментацията на кожата, при която се образуват бели петна по цялото тяло. Моделката слагала грим още преди да отиде в студиото за фотосесии, за да прикрие лицето си. Единствено родителите и приятелите ѝ са я виждали в естествен вид.

Сега моделката Бриан Райс заявява, че спира да се крие, за да вдъхнови и други жени да приемат себе си и да се чувстват добре със своите недостатъци.

„Исках да изглеждам нормално, затова криех кожата си всеки път, когато излизах навън. Отнемаше ми 45 минути всяка сутрин само да нанеса фон дьо тена. Но се страхувах да покажа на хората как изглеждам, защото при моята професия трябва да си привлекателна и уверена. Постоянно усещах напрежение от това, че трябва да изглеждам перфектно“, споделя Бриан.

„Сега вместо да се страхувам, се научих да бъда себе си. Знам, че не съм перфектна и искам да вдъхна увереност и на другите жени. Всички имаме притеснения и постоянно се сравняваме една с друга, но истината е, че трябва да обичаме кожата си и да се чувстваме достойни за любов.“

Манекенката смята, че витилигото ѝ е свързано със стреса, на който е подлагала тялото си, хранейки се с продукти, към които въобще не е знаела, че има алергия. Днес тя изцяло е променила диетата си и е включила много зеленчуци и органична храна.

„Няма да позволя на състоянието ми да определя как се чувствам. Искам да използвам моята история, за да насърча и другите да намерят любовта към себе си“, споделя Бриан Райс.

Източник: dama.bg

Тагове: 

Още от Живот
.