5 неща, които да направите, ако внезапно загубите работата си

24
прочитания
От
JILO.BG

Ако някога сте губили работата си, то вероятно имате представа как да се отнесете към първоначалния шок, който често бива последван от чувство на объркване и гняв. Когато загубите работата си, особено ако това се случи неочаквано и внезапно, може да ви е трудно да съберете мислите си.

Ще ви представим няколко съвета, написани от кариерни експерти, които от fakti.bg публикуваха. С тях ще можете да си помогнете да възвърнете работната си мотивация възможно най-скоро.

1. Подредете вашите препоръки

Ако ви уволнят, следващото, което ще трябва да направите е да си намерите нова работа и то по-бързо. Един от важните фактори, които ще ви помогнат в това начинание, ще бъдат професионалните референции.

2. Уведомете всички

От голямо значение е да държите хората, с които сте работили до този момент, в течение на вашето движение. Изпратете групов имейл от представителната си поща до всички.

3. Професионалните социални платформи

Съсредоточете се върху обновяването на профила си в LinkedIn, Jobs, Zaplata и други професионални мрежи. Попълнете и подновете профила си така, че да изглежда професионално.

4. Обновете автобиографията си

Вашата автобиография е най-важния маркетингов инструмент, с който разполагате, така че актуализирането ѝ е задължително. Колкото по-скоро направите това, толкова по-добре.

5. Временна работа

В зависимост от финансовото ви положение, може да ви се наложи да си намерите временна работа, която да плаща сметките ви докато търсите по-трайно решение. Можете да опитате и с работа на непълен работен ден, за да можете спокойно да търсите мечтаната позиция и временната ви работа да не се превърне в постоянна.

Тагове: 

Още от Работа
.