Бременна в осмия месец не слиза от пилона

24
прочитания
От
JILO.BG

Табита е бъдеща млада майка от Австралия, която очаква момиче, танцува на пилон и не смята да се отказва от това си занимание. Тя дори казва, че иска да танцува на пилона, дори и по време на раждането. Причината за това е нейната убеденост, че упражненията ще й помогнат по-лесно да понесе бременността и ще намалят родилните й болки.

"Видях в популярен интернет сайт видео, в което бременна жена танцуват на пилон, за да стимулира раждането, и си помислих, че ми се иска да направят същото," - казва бъдещата майка, която работи като треньор по танци на пилон.

"В къщи имам пилон, така че когато дойде времето за раждане ще мога да направя някои упражнения върху него. Във всеки случай, това ще ми помогне да избягам от болката от контракциите"- казва бременната жена.

Шест месеца преди да забременее Табита става треньор по танци на пилон. "Започнах да обучавам други, но това не продължи дълго, защото научих, че съм бременна. Очевидно беше, че каквито и дрехи да сложа, няма да мога да скрия корема си, и така трябваше да информирам работодателя си за моята бременност. Въпреки това, те се отнесоха към мен с голямо разбиране. Разказах и на своите ученички, защото те не искат да си мислят, че пълна жена ги учи как се пази хранителен режим и добра форма".

Младата жена признава, че още в началото на бременността си е била притеснена дали да продължи с танците на пилона и дали това не крие риск за детето. Но акушер я уверява, че е безопасно, защото тялото й е свикнал на този вид стрес.

Въпреки, че трябва да се откаже от някои от най-екстремните каскади, тя все още ходи в училището по танци на пилон два пъти седмично.

Австралийката смята, че продължаването на тренировките и поддържането на формата й помагат да избегне някои от типичните странични ефекти на бременността, като болки в гърба и сутрешното гадене. Тя вярва също, тези й занимания ще помогнат на тялото й за бързо възстановяване и влизане във форма когато дъщеря й се роди. "Все още мога да правя някои от старите трикове, но и да ги адаптирам, защото някои от тях пречат на корема ми", казва Табита.

Тагове: 

Още от Кошер
.