5 мита за секса, за които мъжете мислят по 19 пъти на ден

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка:pozdravi.net

Митовете, според нас, са онези глупости, в които хората вярват, не защото има доказателства за това или са изпитали нещо подобно, а защото някой им е казал това...​

  • Мит 1

Сексът застрашава здравето, например, има риск от инфакт

Проучванията показват, че инфарктите по време на полов акт при мъжете на средна възраст може и да са зачестили. Алкохолът, нервния стрес и разни други проблеми, могат да поставят хората в риск. Носамо хората, които не поддържат неправилни отношения. 

Нормалните отношения с постоянен партньор са полезни за сърцето. Изследвания на учени от Университета Куинс в Белфаст показват, че три полови контакта в седмицата, намаляват два пъти риска от инфаркт или инсулт. Между другото, не по-малко е полезен за секса и за женското здраве. Израелски лекари са доказали, че 2 оргазма седмично намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания при жените с 30%.

  • Мит 2

Мъжете заспиват веднага, когато правят секс без любов.

В действителност, сънят след "тази работа" е просто в природата на мъжете. Французите са правили сканиране на мозъка на няколко хиляди доброволци и се оказало, че мозъчната кора на мъжете, която отговаря за "съзнателното" след оргазъм е изключена. Другите две части на мозъка - сингулатен кортекс и амигдалата, циркулират в този момент. Точно те изпращат на тялото съобщение, че е необходимо сексуалното желание да угасне. Това става чрез серотонин и опиати, които действат успокоително. При жените, механизмът за преход в тази тиха фаза е съвсем различно.

 

  • Мит 3

Сексуалните фантазии са приоритет на перверзници.

Фантазиите, свързани с пола са нормален здрав атрибут на всеки полово зрял мъж, казват учените. И добавят, че това мъже повредени мечти. Проучване в университет в Гранада , което се провело на няколко хиляди испанци показва, че  сексуални фантазии имат 100% от хората на възраст от 18 до 73 години. Жените не признават подобни неща. Но пък относно секса на необичайни места, на които биха искали да правят секс с партньора, мислят всички.

  • Мит 4

Мъжете са готови винаги за "това"

Британски учени са провели мащабно изследване, което показа, че най-доброто време за секс от гледна точка на мъжа е рано сутрин. Това, между другото, се дължи на физиология - сутрин тялото на мъжете е отпочинало и мозъкът разтоварен. Затова са толкова готови за секс. Между другото, дамите, които са питали, са отговорили, е тяхното най-подходящо време за секс е събота 23 часа. Доброто на изследването е, че 80% от анкетираните са отговорили, че най-добрият секс правят спонтанно.

  • Мит 5

Мъжете мислят за секс всяка минута

Друго изследване на френски учени пък опроверга съществуващият от дълго време в научния свят факт, че мъжетемислят за секс на всеки 7 секунди.

В действителност, мъжете мислят за секс средно 19 пъти на ден, почти толкова, колкото и за храна (18 пъти), и малко повече, отколкото мислят за мечтите си (11 пъти).  

Колко мислят е едно, друго е какво правят!:)))

И в крайна сметка, правете секс, а не война!

JILO.BG

Тагове: 

Още от Забава, Знание
.