Табуретка против запек направи семейство милионери (Снимки и видео)

24
прочитания
От
JILO.BG

Съвсем обикновена бяла пластмасова табуретка за крака, която се поставя под тоалетната чиния, превърна едно семейство от Юта в мултимилионери, съобщава Profit.bg, позовавайки се на CNBC.

„Сега всички ми казват: „Защо не го измислих аз?“. Доказах на много хора, че не са прави и се чувствам много добре“, споделя 41-годишният Боби Едуардс, който е създател на прословутите табуретки. Той също така е и генерален директор на компанията Squatty Potty.

Всичко започнало поради проблемите на майката на Боби в тоалетната. „Страдах от запек през целия си живот“, признава притеснена Джуди Едуардс. Преди няколко години лекар препоръчал на Джуди да използва табуретка, за да повдига краката си, когато е в тоалетната. Тя опитала и това дало резултат.

Табуретката не била съвършена и Боби видял в това бизнес възможност. „На пазара не се предлагаше нищо, което можеше да ни помогне да разрешим проблема. Така че ние сами си го направихме“, разказва той.

Така той, родителите му и един от братята му изтеглили кредит от 35 000 долара, за да създадат сайт и да започнат реално производство.

В началото табуретките били изработвани от дърво, но Джуди решила, че трябва да бъдат от пластмаса, за да се намали цената. „Първата поръчка беше за около 2000 табуретки. Те пристигнаха от Китай и си помислих, че никога няма да ги продадем. Сега продаваме по много на ден“, разказва Боби.

В началото той е изпратил безплатни табуретки на блогъри, пишещи за здраве, за да се вдигне шум и успехът му не закъснял. Не след дълго, Боби получил покана за участие в „Шоуто на д-р Оз“, след което и популярният радиоводещ Хауърд Стърн започнал да говори за продукта.

След медийните прояви семейството продало продукти за 1 млн. долара и компанията получила инвестиция на стойност 500 000 долара.

След бърза проверка на сайта на компанията, екипът на Jilo.bg установи, че табуретките се продават на цени от 30 до 80 долара, а продажбите се покачват с всяка изминала година. През първата година от пускането на иновативния продукт били продадени табуретки на стойност 17 000 долара. Миналата година те достигнали 19 млн. долара, а тази година са на път да надхвърлят 30 млн. долара.

В момента компанията има 15 служители и всички табуретки се произвеждат в САЩ.

Тагове: 

Още от Кошер
.