6 прищевки на богатите, които ще ви смаят

24
прочитания
От
JILO.BG

Всеки мечтае да е милиардер или поне милионер. Звучи лесно да притежаваш такива огромни суми, но парите носят и един куп нови проблеми, паранои и отговорности.

Сигурността и опазването на ценни предмети и вещи е от първостепенно значение за богаташите. Те са готови да хвърлят колосални суми, само за да защитят и предпазят себе си или важните и ценни вещи.

Вижте какво могат да си позволят някои от най-богатите хора на света и те го правят, само за да се почувстват по-спокойни и сигурни.

1. Врати, които не пропускат куршуми

Цена: около 520 000 долара

За по-голямо спокойствие, някои богаташи залагат на подобни врати, които могат да ги предпазят от всякакви куршуми. Освен това те са снабдени с електромагнитни заключалки, така че никой не може да ги отвори, ако няма съответното разрешение.

2. Burglar Blaster

Цена: около 780 долара

Burglar Blaster е автомат с лютив спрей, който се задейства при засичане на движение и не може да бъде спрян поне 40 секунди. Спреят изпълва пространство от 185 кв. м със задушаващ, парещ газ. Освен това устройството разполага и с допълнителни аксесоари като фенери и силни аларми.

3. Тайни коридори

Виждали сме във филмите тайни сейфове, тайни стени, но чак коридори? Напълно е възможно, ако разполагате с много пари. Компанията Creative Home Engeneering изгражда тайни коридори за клиенти, вариращи от стенно огледало, което всъщност е сейф, до стълбища, които водят до тайна стая с натискането на един бутон.

4. Площадка за хеликоптер

Цена: между 78 000 и 130 000 долара

Ако притежавате хеликоптер, ще ви трябва и хеликоптерна площадка. Повечето милиардери живеят в огромни домове и могат спокойно да изградят такава върху покрива на дома си.

5. Бункер

Цена: 2.6 млн. долара

Първоначално тези бункери са определени като „най-луксозния начин да дочакате апокалипсиса“. Дори има цял списък с чакащи за тези бункери, които струват около 2.6 млн. долара и се изграждат в изоставен ракетен силоз в Канзас. Бункерите са създадени за дългосрочно оцеляване, но освен най-необходимото те включват още и плувен басейн, парк за разхождане на кучета, стена за катерене, театър, универсален магазин и всичко това под земята.

„Чувствам се по-добре, като знам, че имам луксозен бункер за оцеляване за моето семейство, ако се случи нещо“, споделя клиент на сайта на компанията.

6. Склад RoboVault

Питали ли сте се къде свръх богатите хора пазят своите коли Lamborghini и картини на Пикасо, когато не са си у дома? Ако става въпрос за милиардерите от Флорида, то това е Robo Vault.

Тук можете да откриете някои от най-ценните неща в света. Те се помещават в сграда, за чието съществуване повечето хора изобщо не подозират. „Виждал съм кости от монголски динозавър. Това беше супер яко“, споделя президентът на RoboVault Сюзан МакГрегър.

Тагове: 

Още от Живот
.