25 легендарни чалга обложки

Юбреееее, класика

24
прочитания
От
JILO.BG

Какво ли не се е казвало за чалгата досега, какво ли не изпя чалгата досега. Простотия, музиката на народа, виновник за масовото оглупяване или просто… забавление за маса. Последното, гарнирано с обложките на някои албуми от жанра може да доведе до задавяне.

Насладете се на най-култовите обложки на чалга, поп-фолк или кючек компилации от 1990-а година до днес.

Вижте от къде води началото си гения на поп-фолк графичния дизайнер, неповторимото послание на неговите творби и тънкия му усет към маркетинга.

Те тава е дрескод от 90-те.

На това колко пиене е изпито.

Вътре, като разгърнеш обложката, се мъдрее и телефона. Кой сака да я викне.

Тия песни, ме подсещат за ония години, когато чалгата "изгряваше", когато беше табу и ги не даваха толкова по тивито, когато колите бяха с черни, жълти и бели номера, кича беше на мода.

Ергените си ходеха с прически тип Сашо Роман у младите години, зализани и сресани на път по средата с вода и захар. Дебелите момчетия с Мерцедесите 124-ка и БМВ 30-ка с анцузи Адидас си бъркаха с антените на мобифоните Nokia 250 в ушите.

Шафрантиите и тогаз си беха изрусени, червени и т.н., одеха на високи платформи, със силен грим и червило тип "домашна лютеница", мляскаха с дъвката шумно, правеха балончета и кръжаха около въпросните момчетия...Работата им беше да киснат по кафетата и да "красят" горепосочените возила, за другото се досещате есами.

И я съм се драл на ,,Звезди ли искаш да ти сваям" и съм денсил на ,,Губя те".

Клиповете от началото на 90 -те изглеждаха като нискобюджетни порно филми, сега изглеждат като високобюджетни.

Личности: 

Тагове: 

Още от Кошер
.