От какво им миришат краката на тези жени, бре?

5 причини да ти миришат краката

24
прочитания
От
JILO.BG

Един от най-неприятните и смърдящи проблеми са миришещите крака. Дори когато се мият редовно, свалянето на обувките на чуждо място си е истински кошмар, тъй като малко след измиването неприятната миризма отново се е върнала, за да развали романтичната вечер.

Смрадливите крака са проблем не само на мъжете, но и на много представителки на нежния пол.

Срамота на младо хубаво момиче да му миришат краката! Сигурно и вие имате някоя позната мацка, голям бонбон, а като ви дойде на гости и ...от вратата се провиква: „Отваряй терасатаааа....!“ И хоп-хоп на подскоци до терасата, оставя обувките, после на бегом в банята.

От какво им миришат краката на тези жени, бре?

1.Бактериите

Когато цял ден си на крак и в буквален смисъл, мускулите на стъпалата и краката ти се напрягат, работят и оттам често прегряват. Изпотяването е естествена охлаждаща реакция на тялото. Потта, която се отделя, в най-голямата си част - около 98% - е вода, като останалите проценти се допълват от соли, хормони, киселини и други микроелементи. В обичайно състояние те също нямат аромат, но когато се окажат в контакт с кожата или дрехите, когато си взаимодействат с бактериите по повърхността, водят до появата на миризма.

2.Обувките

Дами, на обувките си също да нямате доверие. Втората най-често срещана причина за лоша миризма от краката това е обуването на неподходящи маратонки или затворени обувки, които спарват краката и ги карат да се изпотяват. В резултат на това при събуване на обувките миризмата се разнася, а вие се изчервявате още преди първия комплимент на сладура пред вас. За втори такъв ред няма и да дойде защото вече е припаднал.

3.Чорапите

Чорапите изработени от синтетични материи не позволяват на краката да дишат и водят до появата на неприятна миризма. Така че няма да е много секси да си усучите смрадливия чорапогащник около врата му, освен, ако не искате да му видите сметката.

4. Гъбички

Друга срещаните причини за лошата миризма от краката това са гъбичките. Всъщност лошата миризма е един от основните симптоми на гъбички, придружени с парене и сърбеж на пръстите на краката, както и поява на нацепване най-често между пръстите. Често гъбичките от пръстите на краката преминават по ноктите и водят до деформация или промяна на цветът на нокътя. Да речем, че маникюристката ще придаде хубав вид на вонящите ти крачета.

5. Напукани пети

Напуканите пети също могат да причинят лоша миризма. В много от случаите когато краката миришат лошо причина за това може да се окажат дълбоките цепнатини в петите. Не смей да си потъркваш крачето в неговия. Ще му остържеш кожата.

Причината за появата на лоша миризма освен микози в този случай може да се окажи собствена мъртва тъкан. В дълбоките цепнатини освен микроорганизми остава и отмряла кожа, която с времето може да доведе до поява на лоша миризма от краката.

А вашите кра4ка понамирисват ли?

 

 

Тагове: 

Още от Кошер
.