Този мъж си прави селфи всеки ден, в продължение на ...18 години

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка:Drunov.ru

Запознайте с Джонатан Келър (JK Keller) от Аляска, който има 18 години стаж в селфи фотографията. В продължение на 18 години Келър се снима всеки ден, за да види как се променя лицето му всеки ден през целия му живот.

 

 

Дълго преди селфито да влезе в живота ни, мъжът от да Аляска да се снима всеки ден. Днес 18 години по-късно, Джонатан е направил едно видео, в което е събрал над 6 000 кадъра. То показва трансформацията на мъжа от 22-та мугодина до 40-та, на колкото е днес.

Проектът на Келер се нарича " Живей живота си бързо" започва на 1 октомври 1998 година. Оттогава той се снима по веднъж на ден със същия емоционален израз на лицето. Целта му е да покаже, че ежедневните промени във външния вид са незначителни, ако се вгледате н хронологичен ред. Но с вързастта промените стават наистина забележителни.


Интересното е, че Келър започва този проект заради неговата приятелка. 

"Проектът ми стартира от злоба"- казва той -"Купих цифров фотоапарат (Nikon Coolpix 900), а приятелката ми ме попита защо съм го купил и какво смятам да правя с него. Обясних й, че смятам да снимам, а тя каза със злоба, че "едва ли ще се снимам всеки ден". Така реших, че ще се снимам всеки ден, напук на нея."  

С времето проектът бързо се превърнал в нещо много важно и смислено за Джонатан. Той "се фокусирал върху разликите, които можете да видите в себе си всеки ден."

"На първо място мислех да поставя акцент върху различията, които могат да се видят на лицето ми всеки ден", обяснява фотографът. "В хода на проекта започнах да гледам на дългосрочните промени задено с промените в краткосрочен план."

Келър планира да продължи да си прави селфита до деня на смъртта си. "Само ако проектът е завършен, ще е възможно да се разбере истинската му цел. Надявам се, че датата на приключване на проекта все още е далеч и никой не знае кога ще е това" оптимистично завършва мъжът.

"За съжаление самият аз никога няма да видя края на  проекта, а всъщност го бях създал за себе си", шегува се той.

 

 

Снимки:Drunov.ru

JILO.BG

 

Личности: 

Тагове: 

Още от Забава, Работа
.