Как правилно да изберем на коя опашка да застанем

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка:theBURNward

Като използваме теорията на масовото обслужване, ние можем да намерим най-бързия начин да платим избраните от нас продукти в магазина. Почти на всеки от нас се е случвало да стои на безкрайно дълга опашка и да губи търпение. Силният шум, суетата, виковете на децата, странните съседи с кошници или колички-мърморещи, псуващи, "ухаещи", все неща които ни дълбаят и ни карат да мислим: " защо избрах точно тази опашка? Защо не избрах другата, която не е толкова дълга?"

Оказва се, че изборът на най-късата опашка според нас, която изглежда най-права, не винаги е енай-добрият вариант. Според математиците, е много вероятно, че точно на тази опашка може да стоите най-дълго.

Според теорията на чакането, най-добрата опашка и тази, на която ще чакате по-малко е криволичещата. Може да ви изглежда странно, но много хора имат не харесват  точно криволичещите опашки, защото изглеждат по-дълги. Така си създават грешната впечатление, че ще чакат по-дълго.

Освен това добър вариант е да изберете опашката вляво. В крайна сметка, при 90% от хората доминираща е дясната ръка, и като правило те обръщат глави на дясно и се отправят към дясната опашка.

Така че, изборът си е само ваш. Ние само дадохме някои дребни щрихи...

Снимка:theBURNward

JILO.BG

Тагове: 

Още от Живот, Знание
.