Мъжът, който притежава колекция от колички Hot Wheels, на стойност 1 милион щатски долара

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка:darthvaderr.blogspot.com

Уникална колекция от колички Hot Wheels притежава американецът Брус Паскал (Bruce Pascal). Автопаркът на колекционера наброява повече от 3 000 модела колички и е оценен на един милион щатски долара.  

darthvaderr.blogspot.com

Трябва да отбележим, че най-ценната в колекцията е розовият ван Volkswagen с няколко миниатюрни сърфа, чиято цена в момента е 100 000 $ . Ето затова Брус е престанал да играе със своите малки колички, а ги взема в ръце, само колкото да ни ги покаже и да им се възхитим.  

darthvaderr.blogspot.com

Неговата колекция е разположена в отделна стая в дома му и е оформена в стила на главния офис на компанията Mattel от 70-те години.

 darthvaderr.blogspot.com

Паскал получава първата си количка Hot Wheels, когато е на седем години. Днес колекцията му минава 3 500 автомобилчета. 175 от тях са редки прототипи, които никога не са пускани в продажба.

darthvaderr.blogspot.com

Брус е горд собственик на най-рядката и ценна количка на Hot Wheels - яркорозов фургон Volkswagen. Бусчето е едно от двете произведени моделчета в този цвят в опит да бъдат "зарибени" момичета. Днес цената му се оценява на $150 000.

darthvaderr.blogspot.com

Брус казва: "За мен е изключително важно за мен да се запази историята на Hot Wheels. Това е играчка най-големите момчета в историята на света. Моята мечта е един ден да има музей, в който да са показани играчките на големите момчета за всички времена. И не бих имал нищо против да го разделят с колекционерите на куклата Барби.

darthvaderr.blogspot.com

"Елиът Хендлър е основател на Hot Wheels. Неговата съпруга Рут Хендлър е работила в една и съща фирма с него и е негов партньор. Тя пък е изобретила куклата Барби през 1958 година. Представяте ли си, тази семейна двойка е създала номер едно играчката за момичетата и номер едно играчката за момчета. Това са факти за историята на играчките, които заслужават да бъдат популяризирани."

darthvaderr.blogspot.com

Вижте видеото:

 

 

JILO.BG

Тагове: 

Още от Забава, Знание
.