Семейство си купило изоставена къща за 1 долар, а сега къщата струва 2,4 млн.долара

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка: facebook.com

Една двойка от САЩ съвсем неочаквано са сдобива с изоставена къща за един долар, но я превръща в луксозен недвижим имот на стойност 2.4 милиона долара. Джордж и Нанси Корбет за вложили седем години усилена работа, и изключително преобразяване на този дом на брега на залива Тампа Бей, щата Флорида.

dailymail.co.uk

Викторианското имение с площ от 650 кв. метра има седем спални, пет камини, асансьор, стъклописи и изкуствено езеро с водопад е построено и обявено за продажба преди две години. Семейство Корбет са ръководили баптистки приют в Северна Каролина и са купили къщата само за един долар, като са планирали да построят едноетажна къща, на мястото на старата къща.  

dailymail.co.uk

Богатото семейство намерило своя идеален проект: то похарчило 250 хиляди долара, за да стегне къщата като за начало. Преди това двойката е реставрирала шест къщи, но в този случай те силно подценили времето, което ще им трябва да ремонтират това имение. Те мислели, че ще са им необходими не повече от три години за възстановяване на къщата, но в крайна сметка им било нужно два пъти повече.

dailymail.co.uk

Те изградили първия етаж почти наново, а след това направили ремонт на цялата къща.   

dailymail.co.uk

dailymail.co.uk

dailymail.co.uk

dailymail.co.uk

dailymail.co.uk

dailymail.co.uk

Къщата е на четири етажа. Украсена е с прекрасни луксозни пердета, разкошни портрети, прозорци с витражи, мебелите от орехи дъб. Това имение е част от Националния регистър на историческите места. Имението е с изглед към залива, а в близост има отделна двуетажна къщаза гости, гараж за четири коли и док. 

dailymail.co.uk

"Тук изобщо не става  въпрос за пари. Ние просто обичаме тази работа", - казва Джордж Корбет през 2014 година пред вестник Tampa Bay Times. Тогава семейството е обявило цена за имението - 4,9 милиона долара. 

Днес обаче имението е продадено за 2, 4 милиона долара. Купувачът на викторианското имение не е оповестен.

 JILO.BG

Тагове: 

Още от Работа, Семейство, Знание
.