5 луксозни хотела под водата

24
прочитания
От
JILO.BG

Да се строят подводни хотели е последната модна вълна в строителството и e един много доходоносен бизнес. Вижте 5-те най-добри подводни хотели, които предлагат романтични нощувки сред морския свят.

The Manta Resot –о. Пемба, Танзания

Пемба е остров в архипелага на Занзибар в Индийския океан. В края на 2012-та година там се откри първият подводен хотел на Африка –Манта. Той разполага с  луксозни стаи, в които от прозореца можете да гледате към водата и морските обитатели. Румсървисът идва с лодка.

Jules Undersea Lodge, Кий Ларго, Флорида

Това е може би най-старият подводен хотел, който е открит през 1986 година и се намира в бивша научна лаборатория. За да станете техен гост трябва да имате сертификат за умения в гмуркането, тъй като това е единствения начин да стигнете до стаята си. Хотелът всъщност представлява един апартамент с две спални, който се намира на 9 метра дълбочина. Предлага се и мини-пакет за 3 –часов обяд под водата на цена 1300 долара на човек.

Hydropolis, Дубай

Това е един от най-луксозните хотели под водата. Той все още не е довършен, но планът е наистина зашеметяващ. Хотелът ще се намира във водите на изкуствен остров под формата на сърце. Ще се намира на 20 метра под водата и ще разполага с 220 стаи.До него ще се стига с подводница.

Water Discus Hotel в Дубай

Този хотелски комплекс наподобява по архитектура космически кораб. Той се състои от множество дискове, всеки от които е свързан с останалите чрез асансьори и стълби. Стаите за гостите се намират на 10 метра под водата. Хотелът разполага с 21 стаи, а цената за нощувка е 22 000 долара.

Utter Inn, Вещерас, Швеция

Хотелът се намира в езерото Маларен. По стълба от горната част на хотела се стига до стая под водата. В нея няма електричество. Има само две легла и прозорци, през които да наблюдавате подводната красота.

Курорт Посейдон, Фиджи

Този курорт също още не е отворил врати, но вече има списък от 150 000 чакащи за резервация. В хотела ще има библиотека, игрище за голф, тенис корт и подводница за придвижване на гостите.  Хотелът ще разполага и с параклис за сватби.

Източник: profit.bg

 

 

Тагове: 

Още от Забава
.