Амурски тигри от китайски зоопарк затлъстяха по неизвестни причини (ВИДЕО)

24
прочитания
От
JILO.BG

Посетители в китайския зоопарк в град Харбин забелязват, че хищниците са надебеляли много. Тези бързи и енергични по природа животни сега едва се движат и се поклащат бавно, за да се преместят от едно място до друго. Засега няма открита причина за тяхното наднормено тегло.

Според версии на служителите в зоопарка,  животните напълняват през зимата и стават по лениви, а през пролетта и лятото възвръщат нормалното си тегло.

Въпреки това, президентът на Международната организация за защита на животните от Born Free Foundation Уилл Траверс (Will Travers) заяви, че това не е нормално и че ще окажат спешна помощ за изследвания на тигрите. Според него, затлъстяването на тигрите се дължи на неправилното хранене, лошото отношение и тежките условия на живот.

Някои от посетителите смятат че туристите хвърлят голямо количество храна в клетките на тигрите и това е довело до прехранването им.

Пътешественика Джаред Салем публикува статия по въпроса, в която посочва, че животните в зоопарка често са прехранени с пилешко, козе и говеждо месо, което е причина за затлъстяването им.

 

 

Източник: avivas.ru

Тагове: 

Още от Кошер
.