22-годишно момиче се излекува от акне, след като спира един продукт от менюто си

24
прочитания
От
JILO.BG

22-годишната британка Рейчъл Кроули ( Rachel Crawley) страда от упорито акне на лицето си, откакто е влязла в пубертета. В училище тя е била подлагана на подигравки и тормоз от тийнейджъри, заради зачервеното ѝ лице.В своя профил в Инстаграм Рейчъл споделя своите открития относно акнето и кои са причините за появата му.

Според нея главният виновник за грозните пъпки е именно захарта. Въглехидратите също оказват влияние върху здравата кожа, дори и кафявия ориз и овеса. Кроули разказва, че след като е спряла да яде тези храни в продължение на три дни, и е намалила мазнините в менюто си, кожата ѝ започнала да се изчиства от акнето.

Рейчъл препоръчва в своя профил на всички момичета, страдащи от акне, да изберат вегетарианкото хранене, защото то е най-подходящо за такъв тип кожа.

В допълнение към тези продукти, тя спира да яде фъстъчено масло и да пие какао. „Веднага след като спрях да консумирам захар, чувството ми за вкус се промени и желанието ми да ям такива продукти напълно изчезна.”, добавя Рейчъл.

Източник: vinegred.ru

 

Тагове: 

Още от Живот
.