Романтика и красота в най-луксозните влакове в света

24
прочитания
От
JILO.BG

Пътуването с влак може да бъде наистина вълнуващо преживяване, особено ако е в един от следващите луксозни вагони на най-скъпите и модерни влакове по света. Предлагаме ви да видите списък с някои от най-скъпите и комфортни влакове в света.

Шотландия: Belmond Royal Scotsman

Този влак по-скоро прилича на луксозен хотел на колела. Луксозните вагони предлагат максимален комфорт, а пътниците чакащи за билет, заплащат от $ 1350 на човек.

Северна Америка: Rocky Mountaineer

Този частен влак с луксозни услуги пътува по маршрута на канадската тихоокеанска железница.

Швейцария: Glacier Express

Glacier Express е панорамен високоскоростен влак, превозващ пътници до швейцарските Алпи на надморска височина от 2033 метра. За седем часа и половина влакът преминава през 291 моста и под 91 тунела.

Африка: The Blue Train

Експресът "Blue Train" пътува от Кейптаун до Претория. Създаден е в началото като един от 20-те луксозни линии, отличаващ се със сините и златните си цветове. Обиколката с този влак връща пътниците в миналото, по време на колониалната диамантена треска.

Азия: Maharajas Express

Пътуването между Мумбай и Делхи не е евтино и варира около $ 6840 за 8 дни и 7 нощувки. За да наемете президентския апартамент трябва да си приготвите сумата от 23 700 $. Този луксозен влак е 88-местен с 5 звездни помещения за настаняване и обслужване.

Южна Америка: Hiram Bingham

Този влак минава през Перу и града на инките – Мачу Пикчу.

Европа: The Venice-Simplon Orient Express

Ориент Експреса е в движение от 1883 г. и пътува през Австрийските Алпи, Верона, Инсбрук, покрай венецианските канали и очарователни френски села се появяват пред очите на пътниците. Билет за 2 дни и 1 нощувка в двойна стая струва $ 3140, а 6-дневно пътешествие от Истанбул за Париж е на цената от $ 9000.

Индия: Palace on Wheels

Дворецът на колела преди време е бил предназначен за лично ползване само от правителството. Сега може да се ползва от всеки, пожелал да заплати $ 770 на вечер.

Източник: fiski.net

 

Тагове: 

Още от Забава
.