Талантливи творци превърнаха боядисването на яйца в изкуство

24
прочитания
От
JILO.BG

Талантливи майстори на произведения на изкуството превърнаха празничното боядисване на яйца в истинско изкуство. Освен че техните украсени яйца са уникати, някои от тях струват и цяло състояние. Вижте кои са те.

Улана Варцбюк – Линда

Украинската художничка Улана Варцбюк – Линда създава уникално боядисани яйца с помощта на черупки от яйца, восък и многократно потапяне в боя. Крайният резултат е наистина зашеметяващ.

So Jeo LeBlond

Канадският художник от китайски произход So Jeo LeBlond използва традиционни технологии за боядисване на яйца, но прибавя свои сюжети и теми. Цената на една негова творба е от 200 до 2000 долара.

Франк Гром (Franc Grom)

Словенският художник Франк Гром (Franc Grom) е известен с уникалната си работа – ажурни великденски яйца. С помощта на специална електрическа бормашина той пробива малки дупки в черупката на яйцето и така се образуват сложни модели. Цената на едно яйце, изработено от словенския художник е средно 500 евро.

Карл Фаберже

Най-извесните великденски яйца, превърнали се в изкуство, е колекцията от бижута на Карл Фаберже, станали символ на руския императорски дом. Скъпоценната серия е създадена през 1885 -1917-та година и включва 71 екземпляра. Първото яйце е направено за подарък на императрица Мария Фьодоровна, по поръчка от Александър III. Едно яйце на Фаберже, на име "Зима" е продадено на аукцион за 9,6 млн. долара.

Peter Nebengaus

Дизайнерът от Германия Peter Nebengaus създава яйца от порцелан и ги украсява със злато и платина, а накрая инкрустира в тях скъпоценни камъни. Брилянтните му произведения се продават на цена от над $ 20 000.

Източник: art-eda.info

 

Тагове: 

Още от Кошер
.