Упоритост и фитнес помагат на момиче да се излекува от церебрална парализа

24
прочитания
От
JILO.BG

22-годишната Мариана Сфакианакис не е същото момиче, каквото е била преди. Наскоро тя споделя в социалната мрежа снимка, на която е съвсем малка и е болна от церебрална парализа. Идеята на Мариана е като разкаже своята история да вдъхнови и други хора да започнат да спортуват, за да заздравят мускулите на тялото си.

„Родена съм в Гърция и съм била недоносено бебе. Още преди да се родя, лекарите казали на майка ми, че ще се появи мъртво бебе.”, разказва Мариана.

„Веднага след като съм се родила са ме прехвърлили в интензивно отделение. По време на раждането аз съм загубила много кислород и това е причинило щети на мозъка ми. В крайна сметка всичко това е довело до церебрална парализа.”, пише тя в профила си в Инстаграм.

Засегнати са краката на Мариана и затова родителите ѝ решават да се преместят в Австралия, за да намерят най-добрите медицински центрове за лечение на болестта.

Специалисти извършват операция, която отчасти възстановява двигателните способности на краката на Мариана. Тя близо 8 месеца след това е използвала специална рамка, за да се движи.

„Лекарите казаха, че аз никога няма да мога да се движа на 100 % нормално, но ето че моите резултати са невероятни и аз съм благодарна за това.”, споделя тя.

На страницата си в Инстаграм, Мариана споделя снимки от своите фитнес тренировки и спортни занимания, които променят изцяло живота ѝ. Днес тя се движи съвсем нормално и няма никакви проблеми с краката си.

Тагове: 

Още от Живот
.