10 животни – гиганти, надраснали размерите си в пъти

24
прочитания
От
JILO.BG

Всички сме виждали слонове, китове и хипопотами, за които знаем, че са с големи размери. Но какво ще кажете, ако видите някой огромен паяк, жаба или охлюв, които да не се побират в едната ви длан? В нашата колекция сме събрали точно такива големи екземпляри, които със сигурност ще ви учудят с необичайните си размери.

1. Африкански гигантски охлюв

Официалното име на този вид охлюви е Ахатина. Те живеят в Източна Африка и могат да достигнат дължина до 20 см.

2. Тръстикова жаба

Тези жаби се срещат в Америка и могат да достигнат дължина 25 см и тегло-1 кг. Тази жаба е специално доставена от Австралия, за да се справи с борбата с насекомите, но тя се размножила извънредно бързо. Освен това е силно токсична, което я прави опасна за здравето на децата и домашните любимци.

3. Японски паяк-краб

Краката на този вид краб могат да достигнат до 3 метра дължина, а теглото на животното до 20 кг.

4. Летяща лисица

Този вид прилепи обитават тропическите гори на Тайланд, Малайзия, Индонезия и Филипините. Размахът на крилата им достига до 1,8 метра. Освен това, те обичат да летят на ято по 100 екзмпляра. Представяте ли си да се окажете наблизо.

5. Кокосов краб

Кокосовият краб обитава островите в Тихия и Индийския океани. Те могат да помиришат аромата на кокосовия орех от няколко километра разстояние. Но хората трябва да внимават с тях, тъй като техните силни щипки могат да счупят човешки кости.

6. Фламандски заек

Тази порода зайци са много общителни и кротки животни. Те могат да достигнат тегло до 25 кг.

7. Медуза Номура

Тези огромни медузи обитават водите на Китай и Япония. На дължина достигат до 2 метра, а на тегло – 200 кг. Те живеят на стада и донасят много вреда на хората. Могат да се заплетат в рибарските мрежи и да потопят 10-тонен кораб.

8. Терафоза Блонда

Това е най-големият паяк в света. Дължината на тялото му е 28 см. В менюто му могат да се видят бръмбари, змии, гущери и мишки.

9. Скакалец Вета

Тези гиганти живеят в Нова Зеландия и достигат до 18 см. дължина.

10. Титанов бръмбар

Тези огромни бръмбари живеят в тропическите гори на Южна Америка. Тези гиганти са напълно безвредни за хорта. Те се водят още бръмбари –дървосекачи, тъй като с мощните си челюсти могат да счупят клон.

Източник: twizz.ru

 

Тагове: 

Още от Знание
.