Учителка слага велоергометри под чиновете на децата, за да им помогне да се концентрират

24
прочитания
От
JILO.BG

Повечето деца загубват интерес към урока след 10-тата минута от часа и тогава започват да шумят, да говорят или да си драскат нещо в тетрадката. Затова учителката по математика Бетани Ламбет от окръга Уейк, измислила как да привлече вниманието на учениците към учебния материал.

Бетани Ламбет успява да убеди частна фирма за фитнес уреди да рекламира своите съоръжения като осигури 30 велоергометъра за класната стая. С леки подобрения фирмата инсталира велоергометрите към ученическите чинове.

„Светът се променя и днешните деца трябва да бъдат обучавани по друг начин.“, казва Ламбет. Доскоро децата са потропвали с крака или ръце, а сега въртенето на педалите им дава възможност да изразходват физическата си енергия и да се съсредоточат по-добре върху урока.

Оказва се, че на учениците много им допада този нов начин на учене. Те споделят, че така се концентрират по-добре и се забавляват докато въртят педалите на велоергометрите. Освен това децата изгарят натрупаните излишни калории. За 10 учебни часа каране на колело се изгарят 133 калории.

Източник: vinegred.ru

Тагове: 

Още от Работа
.