Австрийско момче успява да се сприятели с мили алпийски мармоти

24
прочитания
От
JILO.BG

Историята на едно необичайно приятелство на австрийското момче Матео Уалч (Matteo Walch) с алпийски мармоти започва когато той е на четири години. Тогава семейството му за пръв път посещава района на най-високата планина в Австрия, Гросглокнер, и се разхожда в Националния парк „Висока кула“.

Майката на момчето разказва, че четири мармота без страх се приближават до Матео и започват да скачат отгоре му, сякаш той е много близък техен приятел. Синът ѝ започва да се смее високо и е много щастлив от тази необикновенна среща.

Сега вече ученик, Матео прекарва всяко лято в австрийските Алпи, наслаждавайки се на местните живописни пейзажи и най-вече на общуването със своите мили горски приятели –мармотите.

Алпийските мармоти са много мили и доверчиви към хората, особено ако усетят, че някой е с добри намерения към тях. В знак за поздрав тези умни животни си допират носовете. Обичат да се гушкат и да се пощят взаимно.

Михаела Валча, която е любител фотограф, с голямо удоволствие документира невероятните взаимоотношения на Матео с мармотите. Тя в продължение на часове стои притихнала, за да улови най-добрия кадър. Според Михаела, мармотите не се страхуват от хората и смело се приближават до тях.

Източник: udiwitelno.com

 

Тагове: 

Още от Живот
.