Австралийска двойка възстановява изоставен френски замък от XVIII век

24
прочитания
От
JILO.BG

Карина и Крейг Уатерс (Karina and Craig Waters) – австралийска двойка от град Перт, мечтаели да си купят малка къща във френската провинция. След дълго и неуспешно търсене, почти на път да се откажат, те се натъкват на обява за продажба на стар френски замък.

Карина и Крейг купуват замъка Chateau de Gudanes във Верденах, Миди-Пиренеи на цена от 350 хиляди долара и се заемат с трудната задача да го реставрират. Преди да започнат възстановяването на сградата, двойката е била принудена да иска разрешение от местните власти.

Тези арханоидни стълби и рушащи се стени са принадлежали някога на маркиз Луи Гаспар де Салю, който наел парижкия архитект Анж-Жак Габриел да изготви скици и планове за строеж на замъка.

Замъкът Chateau de Gudanes преди е бил оживено място за луксозни вечери, балове и събирания на известни и заможни представители на френската аристокрация.

Сега Карина и Крейг възнамеряват да възстановят напълно първоначалния вид на замъка.

Площта на старинната сграда е 11 000 кв. фута и е била  построена през 1740-та година. В помещенията има много вещи и предмети, останали от онова време. С тези безценни реликви се занимава Карина, която пази и реставрира всичко ценно.

Карина споделя: „Когато решихме да купим замъка ние бяхме виждали само 4 от 94-те стаи.“ Според австралийската двойка този красив замък ще се превърне в място, където ще се наслаждават на спокойствието.

Източник: daypic.ru

Тагове: 

Още от Семейство
.