22-годишна японка прекарва 19 дни на необитаем остров

24
прочитания
От
JILO.BG

Според Lenta.ru, японски агенции предлагат на туристи екскурзии и престой на необитаеми острови или на отдалечени от цивилизацията вили и къщи. Японката Рейко Хори (Reikko Hori) е първата жена, която си е взела карта за престой на необитаем остров и то без да вземе със себе си храна, вода или пък мачете или пистолет за самоотбрана.

Тя дори не е преминала през специално обучение за оцеляване в дивата природа и затова екип от обучени хора е имал готовност да се притече на помощ при нужда. Скоро обаче спасителите са си тръгнали от острова, тъй като са се убедили, че японката няма нужда от тях.

Първата нощ Рейко спи направо на земята, без да се страхува от насекоми и влечуги. На петия ден японската туристка е в отчаяние заради недохранване. Скоро обаче тя се научава да пали огън с лупа, да лови риба и да се качва на палмите за кокосови орехи.

След завръщането си в цивилизацията японката разказва: „Аз разбрах, че свят без хора – не е мястото, на което искам да живея. Осъзнах, че общуването с другите хора е не само страдание, но и щастие. Разбира се, сега искам да се върна в обществото.”

Рейко споделя още, че вече много повече цени удобствата и комфорта, с които преди е била свикнала. Възможността да спиш в легло, да си вземеш душ и да имаш електричество не е за изпускане след една дълга ваканция на необитаем остров.

Източник: vinegred.ru

 

Тагове: 

Още от Живот
.