Представяме ви най-малката жена в света - Джиоти Амге!

Днес Амге е на 24 години

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка: Guinness World Records
  • Снимка:Guinness World Records

Индийката Джиоти Амге е официално призната за най-малката жена в света. Тя е висока само 61.95 см и тежи пет килограма и половина.

Джиоти е била вписана в книгата за рекорди “Гинес” навръх 18-ия си рожден ден.

Разбира се, в случаи като този става дума за аномално развитие. Хората, които по някаква причина са различни, обикновено се затварят в себе си, стават самотници, в общи линии – не са щастливи. Малката жена Джиоти Амге обаче е образец на оптимизъм и позитивен поглед към живота. През целия си съзнателен живот тя е била различна. Развитието й спряло, когато била само на една годинка. Причина за отклонението е мутация в скелета. При раждането си момичето било като повечето бебета и тежало 3.5 килограма. 18 години по-късно теглото й се е увеличило само с два килограма.

Снимка:Huffington Post

Чудо е не размерът на Джиоти. Чудо е характерът й, коментират психолози. Именно по тази причина тя е човек с огромна популярност не само в родния си град Нагпур, а и в цяла Индия. Да не забравяме, че в нейния случай става дума за болестно състояние. Тя се нуждае от специални грижи и така ще бъде докато е жива.

Същевременно Джиоти мечтае да направи филмова кариера в Боливуд и наистина започва да се снима в киното. Още през 2012-а тя изиграе пред камерите своите първи роли в две продукции. Житейската си мисия малката жена определя така: Искам щастие за всеки!

Снимка: The Indian Express

Необикновеното момиче е обградено с внимание навсякъде. В училище е имала специално направен за нея чин, у дома стаята й е обзаведено в съответствие с ръста и възможностите й. Дори приборите, с които се храни, са специални. Като всички момичета на нейната възраст, Джиоти обича да се гримира, да пазарува дрехи с приятелки и да ходи на кино.

Снимка:hindustantimes.com

Днес момичето вече е на 24 години.

 

Тагове: 

Още от Живот, Шоу
.