Имате ли представа какво ще се случи със Земята, ако хората изчезнат?

24
прочитания
От
JILO.BG

Ако хората внезапно изчезнат, това е, което ще се случи със Земята … не е красиво…

О, боже мой! Краят на света е страшно понятие, нали? Ние сме склонни да свързваме възможността за края на човешката раса с края на света като цяло, но истината е, че когато човечеството умре, Земята ще продължи своя ход и без нас.

Забавно е (и някак странно) да си представим какво ще се случи с планетата, ако хората изведнъж изчезнат. Благодарение на добрата стара наука и малко помощ от колектива на Mind Warehouse, сега можем да си представим какво ще се случи с майката Земя, ако тя някога трябва да остане без нас.

  • В рамките на първите няколко часа от изчезването на човечеството, повечето от светлините на Земята ще се изключат поради глобално недостатъчно електроподаване. ВЕЦ, обаче, все пак ще работи, без помощта на хората.
  • До 10-тия ден, любимите ни домашни любимци и селскостопански животни ще умрат (най-вече от глад), докато големи глутници улични кучета ще се формират и ще започнат да ловуват други животни.
  • След един месец без човечество, всички атомни електроцентрали на Земята ще започнат да се топят. Представете си бедствието от Чернобил, което се случва по целия свят. Не е готино.
  • В рамките на година, всички сателити около Земята ще паднат от орбита.
  • Растителността ще обгърне повечето от нашите големи градове. Други ще бъдат погребани под пясъците на пустинята.
  • В рамките на 300 години, нашите метални сгради, мостове и кули ще се поддадат на ерозия.
  • Около 10 000 години по-късно, всичко, което ще остане от нас, ще са масивни конструкции, направени от камък, като планината Ръшмор, великите пирамиди и великата китайска стена.

Е, това наистина е една ужасяваща картина. Въпреки че може да е неизбежно, нека просто да се надяваме, че този сценарий за края на света няма да се се случи в скоро време.

 

 

Тагове: 

Още от Живот, Знание
.