25 невероятни факта за оргазма - част първа

48% от хората, които страдат от главоболие, докладват, че симптомите им се облекчават от оргазми

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка: erotic.zone.mn

1. Повече от 70% от жените получават оргазъм от директна стимулация на клитора. И за разлика от мъжете, могат да изпитат оргазъм многократно.

2. Световният рекорд за най-дълго време, прекарано в мастурбация до достигане на оргазъм, е 6 часа и 30 минути (от жена), и 8 часа и 30 минути (от мъж). Може би щеше да е много по-бързо ако се бяха събрали заедно…

3 .47% от жените са изпитали първия си оргазъм чрез мастурбация, а средната възраст за първи оргазъм при жените е 18 години.

4.„Никога не съм успявала да достигна до оргазъм, дори и когато сама съм се опитвала, докато не срещнах сегашния си партньор. Тогава, една нощ, аз бях отгоре и погалих клитора си, докато той беше вътре в мен. Може би ъгъла, под който беше пениса му, и клиторната стимулация ме подлудиха и изпитах най-невероятния оргазъм“ Саманта, 21г., акаунт мениджър, Лондон.

5. 48% от хората, които страдат от главоболие, докладват, че симптомите им се облекчават от оргазми. Освен това, оргазмът помагал доста по-бързо от болкоуспокояващите.

6. Психоаналитикът Зигмунд Фройд твърдял, че жените могат да имат два вида оргазъм – клиторен и вагинален – но през 1966 г., секс изследователите Мастърс и Джонсън разкрили, че има само един женски оргазъм. Просто има повече от един начин да бъде достигнат.

7. Жените, които изпитват несигурност във връзката си, по-трудно достигат до оргазъм. Така че, дами, спрете да следите мъжете си и помислете как да сте секси, вместо това.

8. Някои жени припадат, когато свършат, а в много редки случаи получават сърдечен удар и умират.

9.ф„Един стар приятел веднъж сложи огромно огледало на тавана над леглото си, а след това ми налетя. Както той нежно ме погали с пръстите и езика си, не само се чувствах невероятно, но и изглеждаше невероятно. Да виждам всичко в огледалото беше толкова яко, че свърших в рамките на минути. “ Шантел, 27г., офис мениджър, Лондон.

10. В началото на 20-ти век, вибраторите се появили по домовете на хората много преди други по-важни домакински уреди. Хората трябвало да изчакат още 9 години за откриването на прахосмукачката и 10 години за ютията.

11. Когато мъжете получат оргазъм, мозъкът им освобождава химикали (включително пролактин), които предизвикват умора. Затова не е тяхна вина, че почти винаги заспиват.

12. Средният женски оргазъм трае между 6 и 10 секунди – въпреки че за момичета с повече късмет може да продължи до 20 секунди.

Снимки:Youtube

13. За някои жени е възможно да получат до 100 оргазма за един час.

14. „Някои жени твърдят, че не е от съществено значение оргазмът по време на секс, но трябва да призная, че така чувствам, че не съм си свършил работата правилно.“ Матю, 28г., маркетинг мениджър, Съсекс.

15. Около 0.06% от мъжете могат да свършат само чрез фантазиране, без да докосват пениса си или друга част на тялото си.

16. В Сан Франциско се провежда ежегоден маратон по мастурбиране. Желаещите се събират на едно място и започват да мастурбират, а хората могат свободно да ги гледат (или да се включат), даже и онлайн.

17. Мъжките китове произвеждат най-много количество сперма – около 20 литра на един път!

18. „Бях с приятеля си в продължение на шест месеца, когато той за пръв път ми докара оргазъм. Имахме около час любовна игра, в която той целуваше врата ми, докато в същото време галеше клитора ми наистина леко. Това беше толкова фантастично, че когато свърших, не можех да се сдържа и извиках. За съжаление, бяхме отседнали при родителите му и на сутринта баща му каза, „Имахте добра нощ, нали?“ Бях покрусена.“ Джена, 21г., администратор.

19. Най-много постигнати женски оргазми с една единствена мастурбация са 49, от жена в Лондон през 2006г.

20. Проучване от 2007 г. установило, че жените се възбуждат от гледане на филми, в които мъже и жени правят секс. Хетеросексуалните мъже, обаче, се възбуждат само от наличието на жена – така изследователите заключават, че жените по-лесно биват стимулирани.

21. В момента на оргазъм, някои области на мозъка, които контролират емоциите, изключват. Районът, който обработва страха, се деактивира, и „бдителност за опасност“ също се изключва моментално.

22. Мъжките оргазми имат същото въздействие върху мъжете, както хероинът върху мозъка на наркоман. Невролог в Холандия извършвал сканиране на мозъка на мъжете, докато те еякулирали. Той открил, че сексът наистина може да бъде пристрастяващ.

23.Когато изследователите повторили експеримента с жени, те установили, че техните нива на самоконтрол намаляват по време на оргазъм, докато зоната на мозъка, свързана с „моралното мислене“ също работи по-слабо – което би обяснило защо жените крещят, дори когато стените са тънки като хартия.

24. „Момичетата винаги са стеснителни по отношение на виковете и гримасите по време на оргазъм, но за мен няма нищо по-секси. Най-разочароващото нещо, което момиче може да направи, е фалшив оргазъм – Това е толкова деморализиращо и определено ме отблъсква.“ Джеймс, 25г., финансов съветник, Девън.

25. 70% от жените симулират оргазъм.

Тагове: 

Още от Забава, Знание
.