Времето и днес ще остане слънчево и топло

До 26 градуса ще достигнат максималните температури

24
прочитания
От
JILO.BG
  • Снимка: jilo.bg

Днес времето ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. В сутрешните часове на отделни места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, максималните - между 21° и 26°, според НИМХ на БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 18-22°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините времето ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Ще остане топло, с максимална температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 12°.

В петък ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутрин на отделни места в равнинната част от страната ще има мъгла или инверсионна облачност. Температурите ще са без промяна: минимални - между 5° и 10°, а максимални - между 21° и 26°.

През почивните дни през страната ще премине слабо изразен атмосферен фронт. Ще има временни увеличения на облачността, по-съществени в неделя, но без валежи. Дневните температури ще се понижат с градус-два.
 

Тагове: 

Още от Кошер
.